Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba is megszakértette a Sargentini-jelentést

A szombathelyi honatya meglepetésre egyetértett a pártja hivatalos kommunikációjával, amire válaszul az államtitkár meglepetésre egyetértett Hendével.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap az események ( Haladás-balhé Halmosi ittasan vezetett? Hipp edzőnek mennie kell? 2018. September 17. 10:58 , megkínzott rab Kínoztak és megöltek egy rabot a szombathelyi börtönben 2018. September 17. 13:41 , veszélybe került Index Megállt a nagy fekete autó az Index előtt 2018. September 18. 12:27 , miegymás) kissé elsodortak minket, így – nagy a mi vétkünk - elkerülte figyelmünket Hende Csaba délutáni parlamenti felszólalása.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szombathelyi honatya úgy érezte, neki is időszerű megszakértenie a Sargentini-jelentést, és ezt leginkább egy napirend előtti felszólalásban tudja megtenni.

Az MTI beszámolója alapján Hende Csaba arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország számára semmilyen veszélyt nem jelent a Sargentini-jelentés, mert a "valótlanságoktól hemzsegő fércműről" olyan eljárásban döntöttek, "amelynek végén semmilyen szankció nem lesz".

Szerinte ez akkor is fennáll, ha az eljárás végigfut "a külhoni és hazai ellenfeleink által elképzelt pályán", ennek pedig legfőbb garanciája az ezeréves lengyel-magyar barátság. Lengyel testvéreinkben történelmünk során sohasem csalódtunk és most sem fogunk - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Magyarországnak ártó szándék már az elején zátonyra futott, hiszen a jelentést "a helyes értelmezés szerint szabályosan el sem fogadták".

Nyilván – tesszük hozzá - célszerű Lengyelországot is egy osztatlan egésznek hinni és hitetni, leegyszerűsíteni úgy, miként Orbán Viktor egyenlő Magyarországgal. A Putyin-barátság tükrében különösen izgalmas egy átlaglengyellel a beszélgetés.

Hende persze elismételte a hivatalos kormánypropagandát, mely szerint a kétharmadnak a tartózkodások beszámításával kellett volna meglennie.

Az EU-parlament döntéséről majd bizonyára lesz egy-két mondata az Európai Bíróságnak A kormány megtámadja a szavazást az Európai Unió Bíróságán 2018. September 17. 21:16 is, attól függetlenül, hogy a szavazás eredménye nem attól kínos a Fidesznek, hogy így vagy úgy számoljuk a kétharmadot.

A magyaroknak össze kell fognia, hogy a következő Európai Parlamentbe csak olyan képviselőket válasszanak, akik az ország javán munkálkodnak – tette hozzá Hende.

Ebből mi azt a következtetést vonjuk le, hogy a szombathelyi politikus kvázi az egypártrendszert tekinti a legjobb megoldásnak, de bizonyára csak mi képzeljük bele ezt a nagy összefogásba.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában meglepetésre a migránsokról beszélt. Azt mondta, a Sargentini-jelentés, amelyet az EP-ben "megpróbáltak keresztülnyomni", tartalmaz rég lezárt és zajló ügyeket, "szimpla hazugságokat és ideológiai elvárásokat", ezeket levéve pedig "olyan pontok maradnak, amik a bevándorlásról szólnak".

Mi másról? – kérdezhetnénk naivan.

Csak azért írtuk le mindezt, mert nem szerettük volna, ha olvasóink lett lemaradnak erről az izgalmas párbeszédről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés