Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba Budapesten, Nemény András Szombathelyen akar találkozni a másikkal

A legutóbbi Nyugat-podcast komoly vitát és levélváltást eredményezett Szombathely polgármestere és országgyűlési képviselője között.

Nem gondoltuk volna, hogy így, több mint száz nappal az őszi önkormányzati választások után Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Nemény András, Szombathely megválasztott képviselője még nem találkozott és nem egyeztetett egymással. Még úgy sem, ha Hende Csaba a Fidesz, Nemény András az Éljen Szombathely színeiben jutott megbízatásához, azaz politikai ellenfelekről van szó.

Ez a történet ott kezdődik, hogy a január 28-án, azaz kedden megjelent podcastünk Podcast Nemény András polgármesterrel: "Nem szerelmesnek kell lenni egymásba" 2020. January 28. 19:00 , aminek Nemény András volt a vendége. A polgármester egy kérdésre akkor kifejtette, hogy több kormányzati vezetővel találkozott már, és többekkel leegyeztetett időpontja van, de Hende Csabával még nem. Nemény azt mondta, hiába írt levelet Hendének, arra nem kapott választ.

Másnap, azaz szerdán Hende Csaba a Facebookon posztolt egy képet. Ezen a képen egy levél van, amit a dátuma szerint január 13-án írt alá. Ebben a levélben az áll, hogy ajtaja nyitva áll Nemény András előtt, a város érdekében szívesen egyeztet vele, és erre budapesti, az országházban lévő irodáját tartja a legalkalmasabb helyszínnek. Mondván, Nemény úgyis gyakran jár a fővárosban.

Hende Csaba levele Nemény Andráshoz
Forrás: Facebook / Hende Csaba

A mai, azaz csütörtöki közgyűlésen Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 komoly vita bontakozott ki. A fideszesek azzal vádolták Neményt, hogy hazudott az említett interjúban, mert Hende válaszolt korábbi levelére. Nemény viszont azt mondta, a levelet nem kapta meg, és furcsának tartotta, hogy Szombathely ügyeiről Szombathely polgármesterének Budapesten kellene beszélnie Szombathely országgyűlési képviselőjével.

A vita hevében aztán Nemény kijelentette, hogy ha ezen múlik az egyeztetés, akkor elfogadja Hende meghívását.

Alig ért véget a mai közgyűlés, amikor a városháza elküldte nekünk Nemény levelét, amit most írt Hende Csabának. Ebben az áll, hogy szeretné, ha az egyeztetés Szombathelyen lenne, hiszen a város ügyeiről a városban kellene beszélni, ráadásul a költségvetést sem terhelné azzal, hogy a városháza munkatársait is Budapestre utaztassa, hiszen rájuk is szükség lehet a megbeszélésen. De ha semmiképp nem lehet megoldani, hogy Szombathelyen találkozzanak, akkor a város érdekében hajlandó Budapestre utazni.

Nemlény András levele Hende Csabához
Forrás: Polgármesteri hivatal

Kíváncsian várjuk, mi lesz a történet következő fejezete.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra