Idén a herényi Erzsébet-hársokért izgulhatunk az Év fája versenyen

Július 1-től egészen október 1-jéig lehet rá szavazni.

Idén 12. alkalommal rendezik meg az Év Fája versenyt, melyre ezúttal 28 fát neveztek az ország különböző pontjairól. A jelöltek közül 11-et juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije, köztük a szombathelyi Herényi városrész Erzsébet-hársaival – tudtuk meg a Herényi Kulturális és Sportegyesülettől.

Herény Erzsébet-hársai
A herényi Erzsébet-hársok. | Még több képért kattints!
Herényi Kulturális és Sportegyesület

Ők jelölték ugyanis a Béke téren található hársokat, melyek most egyedüli Vas megyeiként kerültek be a döntőbe. A verseny egyébként olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében. Bárki nevezhet be fát vagy akár facsoportot, csak egy rövid történet és néhány fotó kell hozzá.

A vetélkedőben nem számít a fák kora és mérete, előny azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára – írja az Ökotárs Alapítvány.

Herény Erzsébet-hársai
A herényi Erzsébet-hársok. | Még több képért kattints!
Herényi Kulturális és Sportegyesület

Azok a jelöltek pedig, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, elnyerhetik a „Hős Fa” címet. Ezzel a díjjal szeretnének a verseny szervezői hozzájárulni a fák életéért vívott küzdelemhez, illetve elismerni a megmentésük érdekében végzett munkát.

Az Év fáját viszont nem a zsűri választja ki, hanem online lehet majd rájuk voksolni itt. A szavazás július 1-jén indul és egészen október 1-jéig tart majd. És hogy fokozzák az izgalmakat, a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz, a végeredményt október első felében teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely