Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Idén a herényi Erzsébet-hársokért izgulhatunk az Év fája versenyen

Július 1-től egészen október 1-jéig lehet rá szavazni.

Idén 12. alkalommal rendezik meg az Év Fája versenyt, melyre ezúttal 28 fát neveztek az ország különböző pontjairól. A jelöltek közül 11-et juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije, köztük a szombathelyi Herényi városrész Erzsébet-hársaival – tudtuk meg a Herényi Kulturális és Sportegyesülettől.

Herény Erzsébet-hársai
A herényi Erzsébet-hársok. | Még több képért kattints!
Herényi Kulturális és Sportegyesület

Ők jelölték ugyanis a Béke téren található hársokat, melyek most egyedüli Vas megyeiként kerültek be a döntőbe. A verseny egyébként olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében. Bárki nevezhet be fát vagy akár facsoportot, csak egy rövid történet és néhány fotó kell hozzá.

A vetélkedőben nem számít a fák kora és mérete, előny azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára – írja az Ökotárs Alapítvány.

Herény Erzsébet-hársai
A herényi Erzsébet-hársok. | Még több képért kattints!
Herényi Kulturális és Sportegyesület

Azok a jelöltek pedig, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, elnyerhetik a „Hős Fa” címet. Ezzel a díjjal szeretnének a verseny szervezői hozzájárulni a fák életéért vívott küzdelemhez, illetve elismerni a megmentésük érdekében végzett munkát.

Az Év fáját viszont nem a zsűri választja ki, hanem online lehet majd rájuk voksolni itt. A szavazás július 1-jén indul és egészen október 1-jéig tart majd. És hogy fokozzák az izgalmakat, a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz, a végeredményt október első felében teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra