Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Videó: Dzsungellé vált a felújításra váró herényi Gothard-kastély parkja

Tavaly derült ki, hogy a tervezettnél egymilliárddal kerülne többe a felújítás, a parkkal senki sem foglalkozik.

Égig érő gazokról is szóló videót töltöttek fel pár napja a Youtube-ra. A felvételt György István Péter készítette, a videón a herényi Gotthárd-kastély parkja látható, ami kész dzsungellé változott az elmúlt hónapokban, senki nem foglalkozik vele.

Pedig a kastély önkormányzati tulajdonban van. A felújítását a Modern Városok programjában Sok mindent ígértek Szombathelynek a Modern Városok programban, de csak egy részére van pénz 2018. July 12. 08:06 tervezték, el is készült egy tanulmányterv, ami 94,5 millió forintba került és a kormány fizette ki.

Korábban, az előzetes koncepcióban bruttó 1,8 milliárd forint szerepelt a felújítás költségeként, az említett tanulmány szerint azonban egymilliárddal többe, azaz 2 milliárd 718 millióba kerül Egymilliárddal többe, nettó 2,7 milliárdba kerül a herényi Gothard-kastély felújítása 2018. December 05. 11:14 a helyreállítás.

A tanulmányt az Equinox Kft. készítette, a több mint egymilliárdos drágulást a folyamatos áremelkedésekkel indokolták. Tavaly az anyagköltségek 7-20, a személyi jellegű kiadások 15-22, az egyéb költségek 4-13 százalékkal emelkedtek az építőiparban. Az idei évre vonatkozó előrejelzések további, 9-20 százalékos áremelkedést mutatnak.

A tervet a tavaly decemberi közgyűlés tárgyalta, akkor az a határozat született, hogy a megnövekedett költségek miatt egyeztetni kell a kormánnyal. Azóta nincs újabb információ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra