Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Virágok, utcazenészek és mágia – Herényi Virágút

Perzselő napsütés, színpompás virágok, bódító illatok és muzsikaszó – ez jellemezte a vasárnapi Herényi Virágutat. Képekkel és nagy videóval számolunk be az eseményről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyire meleg még soha nem volt a Herényi Virágúton, mint a mostani rendezvényen. Emiatt nem csak a sapka nélküliek, de a kertészek feje is főhetett, hiszen nem aszalt és szárított zöldséget akartak eladni, márpedig a kis cserepesek földje hamar kiszáradt. A virágút a megszokott hosszúságban csábította sétára a vendégeket és jó ötletnek bizonyult az utcazenészek beiktatása is.

Herényi Virágút Szombathelyen - 2012.
Herényi Virágút Szombathelyen - 2012.
Tánczos Mihály
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ők különböző helyeken versengtek a szavazatokért és zenével, énekkel próbálták megnyerni a az arra sétáló közönség kegyét. A szavazólapok mellett a hangszertokok szolgáltak az utcazenészek fizetségének befogadására, ahogy láttuk, nem árasztotta el az aprópénz a zenészeket, de nem is maradtak üresek a tokok. A zenészek életkora a tizenévestől a nyolcvanévesig terjedt és a hangszerek is változatosak voltak. Láttunk ismert zenészt is, aki beült egy számára szimpatikus csapathoz játszani. (Videónkban 18:15-nél).

Megismerkedtünk Sláger Tibóval is, akiről ugyan most hallottunk először, de ez csak a mi hibánk, hiszen ő szerezte a Kék a szeme című slágert, ráadásul pont Vas megyében. Videós Misi őt is megörökítette, Youtubeos Feri pedig feltöltötte, így Olvasóink is ízelítőt kapnak Sláger Tibóból. (Az énekes kazettákat dobott ajándékként a tömegbe. Bár egy nézőt jól fejbe is talált, ő mégis ragyogott a boldogságtól.)

Nagy videóbeszámoló virágútról

De vissza a növényekhez. A zöldségpalánták is kapósnak bizonyultak, illetve a most ültetni való balkonnövényekből, kerti virágokból fogyott a legtöbb. Számunkra az idén is az Örökzöld kertészet növényei idéztek elő sóvárgáshoz hasonló tüneteket és nem csak azért, mert a legtermetesebb növényeket is ők szállították a helyszínre, de nem fukarkodtak az egzotikumokkal sem. A gyerekek a Parti kertészet Kisvakondjába szerelmesedhettek bele és a termetes állatka a 30 fok közeli meleg ellenére egész nap aktívan csoszogott a Virágút teljes hosszán, időnként pedig felült a kisvonatra. Több placcon is dekoratív kertészlányok és nők segítettek az érdeklődőknek és nőismerősünk szerint a kertészfiúk között is akadtak olyanok, akiktől szívesen vettek volna muskátlit.

Herényi Virágút 2012. - Második képgaléria
Második képgalériánk - minden, ami nem virág, utcazenészek, bűvész, árusok
Tánczos Mihály

A rendezvényen sok polgárőrt láttunk, illetve egy rendőrök által kísért fiatalembernél feltűnt, hogy nem lóbálja önfeledten a kezeit, talán a bilincsnek köszönhetően. Úgy tudjuk, a férfi zavarosban akart halászni és mások értékeire utazott, de nem számolt a nálánál nagyobb ragadozókkal.

Herényi Virágút 2012. - Második képgaléria
Kellemetlen, ha pénztárca helyett bilincs akad a kutató kezekre
Tánczos Mihály

A rendezvénysátorban kényelmesebben lehetett szemlélni az utcazenészek előadását, de negatívumként éltük meg, hogy délután már több helyen is csak langyos üdítőt kaphattunk. Szintén a sátorban lépett fel Nagy Jonathan, a fiatal, szombathelyi bűvész, aki az egymás után elővarázsolt Martinijeivel egészen belopta magát egy férfi szívébe. Az illető komoly lehetőségeket látott Jonathan tehetségében, már ami az alkohol problémamentes előállítását illeti. A bűvész csinos segítője számunkra kissé frusztráló, „2 good 4 you” pólóban lépett fel (már amikor nem volt sonkaként megkötözve), ami nagyjából annyit tesz, hogy ő túl jó nekünk. Nem tudhatjuk, az viszont biztos, hogy kis helyen elfér és nem szereti a kötöttségeket, mert szorult helyzetből is könnyen szabadul, na és ő viseli a zakót is. Videónk végén rögtön világos lesz, miről beszéltünk.

Herényi Virágút Szombathelyen - 2012.
S mi szem-szájnak ingere...
Tánczos Mihály

Azok kedvéért, akik nem tudják elképzelni, milyen hosszú a virágút, tettünk egy sétát videokamerával. Ez gyorsítva látható filmünk elején, de még a négyszeres sebesség ellenére is sokáig tartott, mire végigértünk az utcákon. A videóban többször feltűnik egy csipkés napernyős hölgy. Őt sokan irigyelték a rendezvényen az előrelátásáért.

Herényi Virágút Szombathelyen - 2012.
Herényi Virágút Szombathelyen - 2012.
Tánczos Mihály

A rendezvény remek lehetőség volt az ifjú tehetségeknek arra, hogy bemutatkozzanak. A gyerekeknek is bőven akadt szórakoztató elfoglaltság. Pónigolás, tűzoltóautó nyüstölés, kutyasimogatás a Fekete István állatvédőinél, ugrálóvár, lufihajtogatás stb. Bár a kertészek nem számoltak be rekord eladásokról, de összességében talán mindenki elégedetten térhetett haza és az idén az időjárásra sem lehetett panaszkodni. (A napszúrást leszámítva.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Az eső sem tudta elmosni a Herényi Virágutat

A kiadós eső után azonban előbukkant a Nap a felhők mögül és Janicsák Veca koncertjére már megtelt a füves placc, a fellépés után pedig a tömeg bepótolta a kimaradt növénymustrát.

Napfényes virágút - Ismét virágözön Herényben

Az idén végre napsütés és kora nyári meleg fogadta a VIII. Herényi Virágútra látogatókat. Óriás képgalériánk mellé sajnos virágillatot nem mellékelhetünk.

Virágút Herényben – színes, illatos, néhol döcögős

Hetedik alkalommal települtek ki kertészek, mutatványosok, művészek és árusok Szombathely utcáira, hogy ezreket csalogassanak magukhoz. Ismét hatalmas képgalériával számolunk be az eseményről.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés