Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mobil fény- és hangtechnikát vásárol a Herényiek Háza, miközben hónapok óta megy a vita a fényről és a hangerőről

2027 végéig meghosszabbítja a szombathelyi önkormányzat a herényi könyvtár épületének ingyenes bérleti szerződését.

2027. december 31-ig meghosszabbítja az önkormányzat a Szent Imre Herceg utca 168. alatti, könyvtár elnevezésű ingatlan ingyenes bérleti szerződését - derül ki a város hivatalos oldalára feltöltött határozatból.

Az épületet a Herényi Kulturális és Sportegyesület használja ingyenesen 2016 óta, nem könytárként. Az egyesület a Szombathelyi Evangélikus Egyházközséggel közösen egy 4,9 millió forintos fejlesztést valósít meg uniós pályázatból a Herényiek Háza udvarán, ehhez viszont szükség volt az ingyenes bérleti szerződés meghosszabbítására a pályázat kiírójának kérésére.

https://sites.google.com/site/herenyiekhazaszhely/

A pénzből a Herényiek Háza udvarán lévő pavilont bővítik és újítják fel, bevezetik az áramot a külső épületrészekbe. Plusz mobil hang- és fénytechnikát vásárolnak 733 ezer forintból.

Ez utóbbi azért érdekes, mert tavaly nyár óta állandó vita van a Herényiek Házából kihallatszó zene miatt, ami a lakók egy része szerint zavaró hangerővel szól, egy lakó még a herényi piac miatt is panaszt tett. Az ügyet tavaly júliusban jártuk körbe Áll a bál a Herényiek Háza körül, de mennyire hallatszik el a zene? 2020. July 06. 07:38 , kiderült, a lakók még rendőrt is hívtak egy hétvégi este.

Akkor több szereplőt is megszólaltattunk, nem nagyon közeledtek az álláspontok. Több sajtóközleményt Herényi Kulturális és Sportegyesület: Elzárkóznak a tárgyalások elől az érintettek 2020. July 09. 14:50 is kiadtak, információink szerint már a bíróság előtt van az ügy.

A zaj és az éjszakai fények miatt az egyik lakó tavaly birtokvédelmi eljárást indított, ezt azonban a hatóság visszautasította. Most a bíróság előtt van az ügy.

Frissítés:

A témához kapcsolódik a Herényi Kulturális és Sportegyesület közleménye:

Bírósági eljárás indul a Herényiek Háza ellen

A 2021-es év se indul eseménytelenül: január 29-én egy újabb hatósági vizsgálattal kezdődött a Herényi Heti Piac napja. Ezzel egyidőben kapott egyesületünk egy másik hivatalos értesítést arról, hogy bírósági eljárás keretében folytatódik a hadjárat a Herényiek Háza közösségépítő és közösségeket segítő munkája, valamint lelkes munkatársai és önkéntesei ellen.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület – mint ahogy tette azt a korábbi 12 feljelentésnél – áll elébe valamennyi vizsgálatnak és a bírósági eljárásnak is. A közművelődési tevékenységünket a hatályos rendeletek és törvények betartása mellett végezzük. Az újabb vizsgálatok sem tántorítanak el minket közösségeink segítésétől, közművelődési tevékenységeink és kulturális, hagyományápoló munkánk további végzésétől.

Szombathely, 2021. január 29.

Herényi Kulturális és Sportegyesület

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra