Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Árbefagyasztás: 80 forint különbséget is láttunk az üzemanyagárak között

Körbejártuk a szombathelyi benzinkutakat, hogy megnézzük hogyan alakultak az árak.

"Már reggel óta sorban állnak az autók" - mondta egy szombathelyi benzinkutas hétfő délelőtt, a kormány árbefagyasztásának Éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben a befagyasztott benzinár November 12. 07:11 életbe lépése után pár órával. Valóban, minden kútfej foglalt, és sokan várnak is a sorukra. A kutas szerint a hétvégén sokan éppen csak annyit tankoltak, hogy kihúzzák vele hétfő reggelig, az olcsóbb benzin elérhetőségéig.

Befagyasztott benzinárak 2021
A képre kattintva galéria nyílik
Mészáros D. Zsolt

Hétfő reggeltől literenként 480 forintban maximálta a kormány a normál benzin és gázolaj árát. A benzinkutakat komoly szankciókkal fenyegették meg, ha nem tartják be az utasítást, ami azonban csak a 95-ös benzinre és a normál dízelolajra vonatkozik.

Az általunk meglátogatott kutakon ezeket az üzemanyagokat 476-480 forint között árazták be, a prémium üzemanyagoknál azonban szabad a gazda, így komoly eltérések vannak.

Befagyasztott benzinárak 2021
A képre kattintva galéria nyílik
Mészáros D. Zsolt

A prémium árakban komoly különbségek vannak a kutaknál, találtunk 40 forintos, de 80 forintos különbséget is a befagyasztott normál és a prémium között. Az egyik kútnál 520, egy másiknál 560 forintba kerül a 100-as oktánszámú prémium benzin.

Beszéltünk egy-két vásárlóval is, akik, persze, örültek a kormány döntésének, de szerintük nem szabadott volna megengedni, hogy idáig elszabaduljanak az árak. Mert a 480 forint is egy liter üzemanyagért - mondták többen is.

Befagyasztott benzinárak 2021
A képre kattintva galéria nyílik
Mészáros D. Zsolt

Egyébként az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt üzemanyagok ára, többször is megdöntve a hazai csúcsot. A háttérben világpiaci jelenség áll amelyet több tényező befolyásol, például: a szűkebb kínálat, a gáz árának a növekedése és az olajár emelkedése. De az is ide tartozik, hogy Magyarországon nagyon magas az üzemanyaárak adótartalma, gyakorlatilag a fogyasztói ár több mint egyharmada az államé lesz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos