Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőtől csak maszkban lehet használni a bécsi tömegközlekedési eszközöket

Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentése szerint Ausztriában húsvét után fokozatosan kinyithatnak a kisebb boltok, és a gazdasági aktivitás is lépésről lépésre visszaáll korábbi szintjére. Ennek megfelelően a tömegközlekedés is megélénkül.

Ezért április 14-től a Wiener Linien az iskolai szünet alatti hétköznapi menetrend szerint sűrűbben indítja a metrókat, buszokat és villamosokat.

A maszkok viselését a kormány, illetve a Wiener Linien is fontosnak tartja, ezért a tömegközlekedési eszközöket vezető sofőröket április 6. óta fokozatosan látják el maszkokkal. Ebben többek között a Wiener Linien egyenruháit varró cég segítségét is igénybe veszik, amely textilmaszkokat bocsát a dolgozók rendelkezésére. Kurz kancellár intézkedései nyomán fontos újítás, hogy

április 13-tól kizárólag maszkot viselő utasok használhatják a járműveket.

Ez lehet orvosi jellegű, házi készítésű, de akár egy kendő vagy sál is; a lényeg, hogy az orr és a száj eltakarására alkalmas legyen. Az új szabályról és a helyes viselési módról piktogrammok tájékoztatják majd az utasokat.

Wiener Linien

A Wiener Linien már korábban is tett megelőző intézkedéseket a vírus terjedése ellen. Budapesthez hasonlóan Bécsben is megszűnt az elsőajtós felszállás, a sofőröket védőszalagok szeparálják el az utasoktól. Nagyon sok járművön a leszállásjelző használata nélkül, automatikusan nyílnak az ajtók, a járműveket és a felületeteket, amivel az utasok érintkeznek, minden nap alaposan fertőtlenítik. A villamosokon és metrókon, valamint ezek állomásain az egészség megőrzésére vonatkozó fontos ajánlásokat tartalmazó plakátok vannak kihelyezve, ezekről a hangosbemondón keresztül is tájékoztatják az utazóközönséget.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra