Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőtől ingyenesen letölthetők a legfontosabb szoftverek a kormánytól

Indul a nyílt forráskodú, a fizetős szoftverek alternatíváiból összeállított Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag.

A koronavírus-járvány minden eddiginél látványosabban mutatott rá, hogy a megfelelő informatikai háttér gyakorlatilag bármely helyzetben, minden korosztály életét megkönnyíti. A kormány a mindennapokban, a munkában és tanulásban egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremti meg a magyar emberek számára az ingyenesen letölthető Digitális Jólét Szoftver Alapcsomaggal.

A termék felgyorsíthatja a zárt, fizetős programok mellett valós alternatívát jelentő nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését is - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese. - írja a napi.hu .

A csomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek gyűjteménye, amely nyílt forráskódú megoldásokat kínál. Ezek eleve ingyenes programok, amelyek helyettesíthetik a sokszor drága programokat, a kormánytól érkező csomagban van böngésző, levelező és multimédia program is, ami segítheti a munkavégzést, a tanulást és szórakozást. De a hivatali ügyek elektronikus intézésére is alkalmasak.

Az Alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű. Ráadásul a különböző korosztályok igényeihez igazították őket, például a gyermekek számára biztosított fiókokban a tűzfalbeállítások nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat. A webböngészőben a legfiatalabbak felhasználói igényeit és a szülők elektronikus ügyintézését támogató, hasznos linkgyűjteményt is kialakítottak. - idézi a miniszterhelyettest a lap.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag erről az oldalról tölthető le 2021. január 25-étől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra