Hétfőtől több hivatalban is lassul az ügyintézés, hogy érinti ez a szombathelyieket?

A közszolgálati dolgozók béremelést akarnak elérni.

Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az ügyintézés lassításával akarja elérni, hogy emeljék a közszolgálati béreket. A lassítás nem azt jelenti, hogy a hivatalokban lassabb lenne a munka, hanem azt, hogy a közszolgálati dolgozók csak a nyolc órás munkaidőben tartózkodnak majd a munkahelyükön.

Ez viszont azzal jár, hogy nem fognak túlórázni, ezért lassabb lesz az ügymenet. Az mfor.hu szerint az állampolgárok azt fogják tapasztalni, hogy több időbe telhet az ügyek intézése az állami szerveknél. Ez azért lesz, mert rengeteg akták túlórában zárnak le, de hétfőtől ezeket is abban a nyolc órában fogják csinálni, amíg a munkahelyükön vannak. Így pedig torlódnak az ügyek.

Városháza
Nyugat.hu

Az mfor információi szerint a jövő héten, augusztus 21. és 24. között, tartják az újabb egyeztetési fordulót a kormány és az érdekképviseletek között az önkormányzati bérek rendezéséről. Nem véletlen az időpont, ugyanis ekkor térnek vissza a kormány emberei a nyaralásról, az első kormányülést is várhatóan augusztus 24-én tartják meg.

Megkérdeztük a szombathelyi kormányhivatalt, és a városházát, hogy itt is lesz-e lassítás. A városházától azt a választ kaptuk, hogy a hivatal a normál ügymenet szerint fog működni. Megkerestük a Vas Megyei Kormányhivatalt is a kérdésünkkel, azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság