Hétfőtől új vezér irányítja a szentgotthárdi Opel-gyárat

Az eddigi megbízott igazgató, Mákos Csaba pedig épp Lengyelországban folytatja.

Az új vezérigazgató Gliwice-ben, a Műszaki Egyetemen szerzett diplomát az Automatizálási, Elektronikai és Informatikai fakultáson. A General Motors vállalatcsoporthoz 1997-ben csatlakozott, rendszermérnökként dolgozott az Opel lengyelországi, gliwicei gyárában.

Pályafutása során különböző pozíciókat töltött be Európa szerte, a lengyelországi Gliwice-én, a spanyolországi Zaragozán át a németországi Rüsselsheim-ig, egyre magasabb pozíciókba lépve. Volt például a szintén lengyelországi Tychy motorgyár igazgatója is. Jelen kinevezése előtt Grzegorz Buchal az Opel/Vauxhall gyártási stratégiáért és tervezésért felelős igazgatójaként globális munkakörben tevékenykedett. Nős, két gyermek atyja. Buchal a lengyel mellett beszél angolul, németül és spanyolul, szabadidejében pedig állóképességi sportokat űz.

Mákos Lengyelországba került

Hír még a szentgotthárdi Opel gyár háza tájáról, hogy Mákos Csaba eddigi helyettes gyárigazgató – aki az elmúlt hónapokban megbízottként a gyár vezetéséért is felelt - nemzetközi megbízatást kapott: Lengyelországban, a GM Powertrain Tychy-ben lévő gyárában folytatja munkáját, mint működtetési igazgató.

Úgy tűnik, az Opelnél komolyan veszik azt a mondást, miszerint senki sem lesz próféta a saját hazájában. Solt Tamást Magyarországról ausztriai vállalathoz helyezték át, az Opel Szentgotthárd Lengyelországból kapott első számú vezetőt, míg a korábbi megbízott igazgató lengyelhonban kap hasonló funkciót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság