Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A hétvégén ismét Pfizer-nap lesz?

Kedden érkezik nagy adag Pfizer-vakcina.

Összesen 335 ezer Pfizer-vakcina érkezik kedden Magyarországra. Főleg a 2. adag beadására fogják használni, sok pedagógus is felveheti, erről külön sms-t is fognak kapni. Az oltásukra a hét végén kerülhet sor, hogy ne zavarják az érettséginél dolgozókat - mondta Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos szerint már a Janssen-vakcinát is egyre több kis településen használhatják, az oltóbuszokon csak ilyet tartanak.

A már regisztrált 16-18 éves korosztályt várhatóan a május 10-vel kezdődő időszakban kezdhetik el oltani, Müller Cecília azt nem közölte, hogy melyik vakcinával.

Elmondta még, hogy a Pfizer már beadta a kérelmét az európai hatóságokhoz is annak érdekében, hogy a 12-15 éveseket is beolthassák az általa kifejlesztett oltóanyaggal. Keddtől az itt élő, de TAJ számmal nem rendelkező külföldiek is regisztrálhatnak, az ő védelmük is fontos.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra