Le kell zárni a Szent István király utcai híd egyik sávját Szombathelyen, mert balesetveszélyes

Szombathely polgármestere szerint erre a hídra kellene pénz, nem arra, amire a kormány most adott 130 milliót.

Csütörtök éjszaka beszakadt a Gyöngyös-patak Szent István Király hídjának burkolata. A SZOVA munkatársai azonnal kijavították, de a hétvégén ismét beszakadt.

Ezt Tóth Kálmán, a körzet városi képviselője mutatta meg egy élő Facebook-videóban hétfő délután. A képviselő kijelentette, a hidat teljesen nem lehet lezárni, mert ez köti össze Szentkirály és Gyöngyöshermánt, helyijáratos busz is jár erre, és nagy a forgalma, a teljes lezárás megbénítaná a környék közlekedését.

Tóth Kálmán és Nemény András a hídnál
Szombathely MJV/Facebook

Viszont az egyik sávot mindenképpen le kell zárni a kilyukadt burkolat miatt, ami így is fennakadásokat okoz majd. Ráadásul azt sem tudni, mikor lesz pénz a teljes felújításra.

Nemény András polgármester a videóban kifejtette, hogy az önkormányzatnál megvan az a sorrend, ami meghatározza, hogy melyik hidakat, utcákat kell a leggyorsabban felújítani. A lista élén ez a híd áll most, de jelenleg nem tudnak nekiállni.

Nemény emlékeztetett rá, hogy a város kap 1,2 milliárd forintot fejlesztésekre, ezt Hende Csaba országgyűlési képviselő jelentette be Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 . Ebben van 130 millió hídfelújításra, viszont a kormány meg is nevezi, hogy ebből a pénzből a Markusovszky utca Gyöngyös-hidat kell felújítani.

A lezárásra váró híd
Szombathely MJV/Facebook

Nemény András kifejtette, hogy az önkormányzat sürgősségi listáján a Markusovszky utcai híd a negyedik helyen van, három másik híd is megelőzi.

A polgármester hangsúlyozta, minden támogatás fontos, minden támogatásnak örülnek,de azt szeretnék, ha a kormány és a város országgyűlési képviselője egyeztetnének arról, hogy milyen fejlesztésekre, felújításokra van a legnagyobb szükség, és melyek szolgálják a szombathelyiek érdekeit.

A videó itt nézhető meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet