Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Le kell zárni a Szent István király utcai híd egyik sávját Szombathelyen, mert balesetveszélyes

Szombathely polgármestere szerint erre a hídra kellene pénz, nem arra, amire a kormány most adott 130 milliót.

Csütörtök éjszaka beszakadt a Gyöngyös-patak Szent István Király hídjának burkolata. A SZOVA munkatársai azonnal kijavították, de a hétvégén ismét beszakadt.

Légy része az igazságnak!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezt Tóth Kálmán, a körzet városi képviselője mutatta meg egy élő Facebook-videóban hétfő délután. A képviselő kijelentette, a hidat teljesen nem lehet lezárni, mert ez köti össze Szentkirály és Gyöngyöshermánt, helyijáratos busz is jár erre, és nagy a forgalma, a teljes lezárás megbénítaná a környék közlekedését.

Tóth Kálmán és Nemény András a hídnál
Szombathely MJV/Facebook

Viszont az egyik sávot mindenképpen le kell zárni a kilyukadt burkolat miatt, ami így is fennakadásokat okoz majd. Ráadásul azt sem tudni, mikor lesz pénz a teljes felújításra.

Nemény András polgármester a videóban kifejtette, hogy az önkormányzatnál megvan az a sorrend, ami meghatározza, hogy melyik hidakat, utcákat kell a leggyorsabban felújítani. A lista élén ez a híd áll most, de jelenleg nem tudnak nekiállni.

Nemény emlékeztetett rá, hogy a város kap 1,2 milliárd forintot fejlesztésekre, ezt Hende Csaba országgyűlési képviselő jelentette be Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 . Ebben van 130 millió hídfelújításra, viszont a kormány meg is nevezi, hogy ebből a pénzből a Markusovszky utca Gyöngyös-hidat kell felújítani.

A lezárásra váró híd
Szombathely MJV/Facebook

Nemény András kifejtette, hogy az önkormányzat sürgősségi listáján a Markusovszky utcai híd a negyedik helyen van, három másik híd is megelőzi.

A polgármester hangsúlyozta, minden támogatás fontos, minden támogatásnak örülnek,de azt szeretnék, ha a kormány és a város országgyűlési képviselője egyeztetnének arról, hogy milyen fejlesztésekre, felújításokra van a legnagyobb szükség, és melyek szolgálják a szombathelyiek érdekeit.

A videó itt nézhető meg .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra