Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hivatalos adatok szerint is elszabadultak Magyarországon az élelmiszerárak

Az infláció kicsit csökkent, de ennek nem tudunk maradéktalanul örülni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2019. szeptemberhez viszonyítva az élelmiszerek ára 7,3%-kal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 18,5, a párizsi, kolbászé 17,0, a cukoré 11,7, a liszté 11,0, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 10,1, a tojásé 9,1%-kal lett magasabb – közölte csütörtökön a KSH.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 6,3, ezen belül a dohányáruk 9,6%-kal drágultak. A szolgáltatásokért 2,4%-kal többet, a járműüzemanyagokért viszont 3,4%-kal kevesebbet kellett fizetni.

Mindent összeadva a magyarországi infláció hivatalosan 3,4 százalék, ami csökkenést jelent a korábbi értékhez (3,9%) képest, de még mindig magasnak számít Európában.

A mérséklődés oka az üdülési szolgáltatások áresése, valamint a telefon, internet előfizetések árának csökkenése okozta – mondják a szakértők.

Az elkövetkezendő hónapokban hasonló inflációt várnak, hacsak nem indul jelentős romlásnak a forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés