Hivatalosan is lehet használni Szombathely legújabb fitneszparkját

Az önkormányzat és a civil egyesület lemeccselte, ki fizeti be a 165 ezer forintos auditálási díjat.

Lapunk az utóbbi időben többször foglalkozott Egy új kormányrendelet miatt csúszik a szombathelyi Víztorony mellett kialakított fitneszpark átadása 2021. September 21. 17:07 a felújított víztorony melletti fitneszparkkal, annak nehézségeivel.

Most végre rendeződött az ügy, és a szombathelyiek akár év végi ajándékként is felfoghatják, hogy immár hivatalosan is lehet használni a gépeket.

Mészáros D. Zsolt

A kacifántos előzmények részleteibe nem mennénk bele, elég legyen annyi, hogy a tervek szerint már ősszel átadták volna a létesítményt, de közbejött egy kormányhatározat, amely miatt új engedélyt kellett kérni a parkra.

Ami egyszerűnek tűnt, csakhogy időközben a felek – a szombathelyi önkormányzat és a pályázatot lebonyolító Víztorony-Kresz Park Kulturális és Sport Egyesület – rendesen összekapott azon, hogy kinek is kellene befizetni az 165 ezer forintos auditálási költséget .

Mészáros D. Zsolt

Itt egy jó darabig megakadt a történet, míg aztán lapunk kérdésre a polgármesteri hivataltól az a válasz érkezett, hogy:

„A Víztorony-Kresz Park Kulturális és Szabadidő Egyesület a Brenner parkba telepített szabadtéri fitnesz gépek ellenőrzését megrendelte és annak költségét időközben kiegyenlítette, ebből is látszik, hogy téves volt az az információ, mely szerint ez Önkormányzatunk kötelessége lett volna.”

Ezzel párhuzamosan Nemény András polgármester aláírta a létesítmény átvételről szóló szerződést, így a park immár hivatalosan is a város tulajdonában van.

Mészáros D. Zsolt

Pados Györgyi, az egyesület elnöke lapunknak megerősítette a fenti információkat, illetve azt, hogy most már hivatalosan is használhatók az eszközök.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet