Egy új kormányrendelet miatt csúszik a szombathelyi Víztorony mellett kialakított fitneszpark átadása

Pedig már a rendezvény is megvolt, ahol fel akarták avatni.

„Amint meglesz az engedély, azonnal kinyitjuk a fitneszparkot” – válaszolta kérdésünkre Pados Györgyi, a Víztorony-Kresz Park Kulturális és Sport Egyesület elnöke.

A múlt hétvégén tartott családi napot Végül csak eljött az Ismerős Arcok Szombathelyre 2021. September 19. 11:09 az egyesület a felújított szombathelyi Víztorony mellett, ahol az ilyenkor szokásos programok és egy Ismerős Arcok-koncert mellett fel akarták avatni Tényleg Szombathelyen koncertezik az Ismerős Arcok – és egy új fitneszpark is kinőtt a KRESZ parkban 2021. September 14. 15:21 a KRESZ-park mellett kialakított fitneszparkot is.

Az eszközök a helyükön vannak, de még nem lehet őket használni.
Kiss Tamás

Az avatás azonban elmaradt, a fitneszpark készen van, az eszközök ott állnak, viszont nem használhatók. Több olvasónk is jelezte, hogy körbe vannak kerítve.

Pados Györgyi elmondta, hogy nem sokkal az átadás előtt jött ki egy kormányrendelet, aminek értelmében új engedélyt kell kérni az ilyen parkokra. A már bejelentett családi napig viszont nem volt elég idő, hogy ezt az engedélyt megszerezzék, ezért maradt el a fitneszpark átadása.

Figyelmeztetésül körbeszalagozták a eszközöket.
Mészáros D. Zsolt

Az egyesület dolgozik az engedélyeztetésen, kérték az önkormányzat segítségét is. Pados Györgyi megígérte, amint megvan az engedély, azonnal megnyitják a parkot.

Hozzátette, megállapodtak az ELTE SEK Sporttudományi Intézetének vezetőjével, Heszteráné Dr. Ekler Judittal, hogy amint megnyílik a fitneszpark, az intézet diákjai mutatják majd be, hogyan is kell használni a park eszközeit.

Egyetemisták mutatják majd meg a helyes használatukat.
Kiss Tamás

A fitneszpark eszközeit egyébként 2018 óta vásárolgatja Tényleg Szombathelyen koncertezik az Ismerős Arcok – és egy új fitneszpark is kinőtt a KRESZ parkban 2021. September 14. 15:21 az egyesület, ugyanis közel 6 millió forintot nyertek Hétvégén már bárki kipróbálhatja magát Szombathely új fitneszparkjában 2021. September 16. 11:30 két Nemzeti Együttműködési Alap-os pályázaton. A megvásárolt eszközöket sokáig Nagykanizsán tárolták, a Víztorony felújításának befejezése után állították fel jelenlegi helyükre.

Használtba vételükre azonban az új rendelet által előírt engedély megszerzéséig várni kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet