Beszorult vaddisznóhoz vonultak, de hódot mentettek a tűzoltók Szombathelyen

A 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés egy duzzasztónál aknába esett és az iszap tetején az életéért küzdő vaddisznóról.

A Gyöngyös patak duzzasztójánál beszorult vaddisznóhoz riasztották a tűzoltókat Szombathelyre, a dr. István Lajos körútra.

A helyszínen aztán gyorsan kiderült, hogy a vadmalacnak nézett állatnak nagy, lapos és pikkelyes farka van, azaz egy hód küzdött az életéért a méteres iszapréteg felszínén.

Aknába esett hód Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Összeállításunk végén Horváth Norbert, az állat vergődésére felfigyelő férfi beszél, aki nagyon örült annak, hogy sikerült a mentőakció.

Horváth Norbert vette észre az életéért küzdő állatot
TM/Nyugat.hu

A zömök, de rendkívül fáradt jószágot két lapát és egy deszka segítségével menekítették ki abból az aknából, amibe beleesett.

Úton a segítség - két lapát, egy deszka és három izmos tűzoltó kellett a termetes hód kiszabadításához
TM/Nyugat.hu

A hód egy csöppnyi agressziót sem mutatott, a kimenekítése után a tűzoltók előtt kezdett tisztálkodásba, amihez vizet is vittek neki.

A zömök hód egy cseppet sem volt agresszív a tűzoltókkal
TM/Nyugat.hu

Kézi tűzoltókészülékből is permeteztek rá vizet.

Ezúttal nem tűz ellen vetették be a kézi tűzoltót, hanem hódot mosdattak a szombathelyi tűzoltók
TM/Nyugat.hu
A hód végül elbaktatott a patakig, ahol könnyedén elúszott, szembe a folyásiránnyal.
Az elúszó hód után néző szombathelyi tűzoltó a sikeres mentőakció után
TM/Nyugat.hu

Mindez videónkban is megtekinthető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló