Holokauszt-megemlékezést tartottak Szombathelyen

80 éve, július 4-én deportálták Auschwitzba 3069 szombathelyi zsidó honfitársunkat.

1944 júliusában, nyolcvan évvel ezelőtt deportálták az auschwitzi haláltáborba a szombathelyi gettóban összezsúfolt 3609 szombathelyi honfitársunkat, köztük 613 gyermeket - írj a város Facebook-oldala.

Holokauszt megemlékezés - Szombathely
Facebook

Az évforduló alkalmából gyászszertartással összekötött megemlékezést tartott a Szombathelyi Zsidó Hitközség a Batthyány téri imateremben, ahol Márkus Sándor, a hitközség tiszteletbeli és örökös elnöke, dr. Nemény András polgármester és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mondott emlékező beszédet. Hegedűn játszott Horváth Dániel „Dudu”.

Holokauszt megemlékezés - Szombathely
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet