Fotók és részletek az M1-es autópályán történt tömegbalesetről

Porátfúvás okozhatta a rendkívüli szerencsétlenséget, négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, melyről mi is beszámoltunk. A Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett a 2023.03.11-én, Herceghalom térségében történt balesetben, a sztráda 26-os kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető oldalon.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. Az  egységek eloltották, visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

Négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon, a közlekedést az 1-es főútra terelik.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál Fotó: Pest VMRFK
TM/Nyugat.hu

Az elsődleges adatok alapján a tömegbalesetben 26-an sérültek meg, közülük 6 személy életveszélyes, 7 ember pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál Fotó: Pest VMRFK
TM/Nyugat.hu

A felvétel nem csak azért tanulságos, mert jól megmutatja, hogy mennyire rosszul reagál sok sofőr a váratlanul megváltozó látási viszonyokra, de azt is jól szemlélteti, hogy milyen sokan nem fogják fel, hogy az életük is veszélyben van, amikor egy autópálya közepén a roncsok között sétálnak. Kérjük nézőinket, hogy számolják össze, hány jólláthatósági mellényt viselő károsultat látnak az autópályán állva, vagy sétálva.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál
TM/Nyugat.hu

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

MTI/Lakatos Péter

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg.

MTI/Lakatos Péter

Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.

MTI/Lakatos Péter
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Tömegbaleset az M1-esen, húsz autó ki is gyulladt

Az autópályát Mánynál mindkét irányban lezárták.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló