Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hónapok óta először esett a Fidesz támogatottsága

A pártválasztók és a teljes népesség körében is.

Augusztusban a teljes népesség körében hónapok óta először egy százalékpontot esett a Fidesz támogatottsága, 35-ről 34 százalékra, miközben a pártválasztók körében három százalékpontot veszített a párt, így ebben a körben 48-ról 45 százalékra csökkent a támogatottsága – idézte a Republikon Intézet legfrissebb havi pártpreferencia-kutatását a Telex . Ugyanakkor az MSZP támogatottsága is esett, mégpedig 6 százalékról 5 százalékra a teljes népesség körében. A Demokratikus Koalíció (DK) és a Jobbik viszont 1-1 százalékot erősödött: a DK 12-ről 13 százalékra, a Jobbik pedig 11-ről 12 százalékra.

Összességében augusztusban kissé megerősödött az ellenzéki összefogás: a teljes népesség körében 39 százalékon állnak a Fidesz 34 százalékával szemben, a pártválasztók körében pedig 52 százalékon a Fidesz 45 százalékával szemben.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a bizonytalanok aránya eközben tovább csökkent augusztusban, 26-ról 24 százalékra. Ez betudható lehet annak, hogy az előválasztások miatt kampányhangulat uralkodik mind az ellenzéki, mind pedig a kormányoldalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra