Sokba kerülhet, ha ilyen hibát vétünk repjegyünk foglalásakor

Nem csak az a baj, hogy lassú a folyamat, hanem még drága is. Egy tanulságos sztori a WizzAirről.

Mindenki jól ismeri és talán igénybe is veszi a fapados légitársaságok által kínált utazásokat. Persze a kedvező ár a jól bevált üzletpolitika része, de mire a foglalás végére ér az ember és hozzáadta az egyéb opciókat - ülőhelyfoglalás, poggyászok, elsőbbségi beszállás -, kénytelen szembesülni azzal, hogy már nem sokkal olcsóbb a fapados, mint egy nagyobb légitársasággal utazni. És ha valaki véletlenül hibázik a foglalás során, akkor ráadásul hosszú és drága ügyintézés vár rá.

Reptéri váróterem
pixabay.com

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A repjegy összege a foglalás végén több módon is kiegyenlíthető, így természetesen választható az átutalás is, mint opció. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy a foglaláskor kapott foglalási kódot fel kell tüntetni a közlemény mezőben. Az ember pedig esendő és hibázik. Ha épp abban, hogy véletlenül elüt egy betűt a közlemény mezőben, amikor a WizzAirnek utal, jobb ha felkészül egy hosszú, nagyon hosszú és drága ügyintézésre.

Wizzair gép a ferihegyi repülőtéren
Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA

A WizzAir fenntart egy magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatot. Nyilvánvalóan emelt díjas számon érhetőek el, hiszen olcsó, fapados járattal azok utaznak, akik megengedhetik maguknak a sok ezer forintba kerülő hívásokat.

Na de vissza az elhibázott foglaláshoz. Azt gondolnánk és várnánk, hogy egy ekkora multicég, egy ilyen kis hibának az orvoslása során gördülékenyen és gyorsan megoldja a problémánkat. Sajnos ez egy túlzó elvárás a részünkről.

Nem elég ugyanis sem egy, sem kettő hívás. Esetünkben sok-sok ezer forintba kerülő hívás után sem lett vége az ügynek, sőt azóta sincs vége, egy igazi "neverending" sztoriba csöppentünk

WizzAir gép a Duna felett
Forrás: Youtube / Wizz Air

Hibáztam. Elütöttem egy betűt. Észrevettem és telefonáltam. Először, másodszor, háromhetente, majd hetente, a végén naponta. Három hónapon keresztül. Ugyanis ennyi idő telt el a repjegy-foglalásom és az utazásom között. A hab a tortán pedig az, hogy csak az utazásom előtt kevesebb mint egy héttel derült ki az az opció, hogy a telefonos ügyfélszolgálat menüjében át tudnak kapcsolni egy automatához és ha begépelem telefonomon a kártyaadataimat, levonják az összeget ÚJRA és rendben is vagyok. Így tehát immár kétszer kifizettem a repjegyemet: először amikor hibáztam és rossz foglalási kóddal utaltam, másodszor az utazás dátuma előtt pár nappal az automatán keresztül. Amennyiben összeadnám az emeltdíjas hívások költségeit, talán harmadszor is kijönne az összeg. A dolog pikantériája, hogy az első utalás összegének visszafizetésre 4-6 hetet kell várni. Azaz ennyi ideig használja a WizzAir a pénzemet.

Kérdem én, nem az lenne ezeknek a légitársaságoknak a célja, hogy azok is utazhassanak, akik nem feltétlenül engedhetik meg maguknak egy nagy légitársaság szolgáltatását? Hiszen aki összekuporgatja és nagy nehezen kifizeti utazása költségét, nem biztos, hogy megteheti, hogy egy ilyen kis hiba miatt újra fizessen és várjon a pénzére, vagy telefonáljon többször, hosszan, emelt díjas vonalakra.

És hogy mi történik, ha letelt a hat hét, ami alatt az ember pénzének vissza kellene érkeznie a számlájára? Semmi. Kezdődik újra a telefonálgatás az emelt díjas vonalra, és sokadszor is készségesen biztosítanak arról, hogy továbbítják a kérelmet a megfelelő osztálynak. Nekem legalábbis ezt ígértek sokadszorra is. Már kételkedem abban is, hogy ez az osztály egyáltalán létezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos