Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem is pályázott, mégis iskolaigazgató lesz a fideszes politikus?

Sági József állítólag már beköltözött a szombathelyi szakközépiskola igazgatói irodába.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Forduljon a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz

– mondta a telefonba a szakközépiskola irodistája. Előtte többször kerestük az iskolában Sági Józsefet, nem tudták kapcsolni, végül ezt az üzenetet küldte kolléganőjén át.

Sági már értekezletet is tartott?

Természetesen felhívtuk a KLIK helyi irodáját, vagyis a tankerületi igazgatót. Fodor István annyit mondott, hogy a nyár elején kiírt pályázatot érvénytelenítették, és az új igazgató személyéről az oktatási államtitkárságon döntenek majd.

Az iskolában azonban biztosra veszik, hogy Sági József, az iskola tanára lesz az új igazgató. Állítólag már be is költözött az igazgatói irodába. Sőt, a városi igazgatók értekezletén már megbízott igazgatóként vett részt és mutatták be.

Egy éve nincs kinevezett igazgatója az iskolának
Nyugat.hu

Sági egyébként régi fideszes, 1998 és 2006 között országgyűlési képviselő volt, és több ciklus óta ül a városi közgyűlésben is. Tavaly még olyan hírek keringtek, hogy nem indul az idei önkormányzati választásokon, de végül mégis jelölt lett, amit már hivatalosan is bejelentettek.

Nem kellett a régi igazgató az önkormányzatnak

A történet azonban nem most kezdődött, hanem bő egy éve. Ezt tavaly őszi cikkünkben A politika buktatta meg a szombathelyi iskolaigazgatót? 2013. October 11. 10:58 már összefoglaltuk, de most is megtesszük, röviden.

A szakközépiskolának korábban Stanglné Pintér Márta volt az igazgatója. Ötéves megbízatása tavaly szeptemberben lejárt, így a szabályok szerint még tavaly nyár elején kiírták a pályázatot. Augusztus elején tette közzé a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a friss igazgatói kinevezések listáját, ezen azonban nem szerepelt a szombathelyi Horváth Boldizsár Szakközépiskola.

Sági József a közgyűlésben
Bonyhádi Zoltán

Egyébként egyetlen pályázó volt, az akkori igazgató, Stanglné Pintér Márta. Igaz, hogy az új szabályok szerint a kinevezés a KLIK joga, de a pályázatokat szakmai szervezetek is értékelik. Minden szervezet, köztük a tantestület, a pedagóguskar, a diákönkormányzat, a szülői munkaközösség, a kamara Stanglnét támogatta. Egyetlen szervezet nem, ez pedig a városi önkormányzat volt.

Nem is indult, de biztosra veszik, hogy ő lesz a befutó

A fideszes többség elutasította, hogy a régi igazgató kapjon megbízást, és ezt iránymutatásnak vette az oktatási államtitkárság, Stanglné nem kapott megbízást. A pályázatot érvénytelenítették, és egy évre az igazgatóhelyettest, Bokor Csabát nevezték ki megbízott igazgatónak. Az idén ismét kiírták a pályázatot, megint csak egy jelentkező volt, a megbízott igazgató, Bokor Csaba.

De – mint fentebb írtuk – az ő kinevezését sem támogatták, a pályázatot megint érvénytelenítették. Kinevezett igazgatója most sincs a szakközépiskolának, de mindenki biztosra veszik, hogy végül az a Sági József lesz az, aki nem is indult egyik pályázaton sem. Sőt, egy forrásunk szerint nem is rendelkezik vezetői gyakorlattal, amit a nevelési törvény előír az iskolaigazgatók számára.

Tehát, most várjuk az oktatási államtitkárság döntését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

A politika buktatta meg a szombathelyi iskolaigazgatót?

A szakma, a szülők, az érdekvédők mind a régi vezetőt támogatták a közgazdasági szakközép pályázatán. Másnak tartalékolják a helyet?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra