Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A politika buktatta meg a szombathelyi iskolaigazgatót?

A szakma, a szülők, az érdekvédők mind a régi vezetőt támogatták a közgazdasági szakközép pályázatán. Másnak tartalékolják a helyet?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felvetés is komolytalan

– mondta a telefonban Sági József városi képviselő (Fidesz), majd bontotta a vonalat. Azzal a kérdéssel hívtuk fel: igaz-e, hogy a Horváth Boldizsár Szakközépiskola igazgatójának azért nem fogadták el pályázatát - és nevezték ki inkább helyette egykori helyettesét egy évre -, mert az önkormányzati választások után Ságit neveznék ki igazgatónak.

Egy éves megbízással oldották meg

Július végén rendkívüli ülést tartott Kádár köpenyéből bújtak elő 2013. July 24. 19:19 a szombathelyi közgyűlés, többek között ekkor véleményezték a zárt ülésen a város iskoláira kiírt igazgatói pályázatokat. Itt döntöttek úgy, hogy nem támogatják Stanglné Pintér Márta pályázatát.

Nyugat.hu

A pályázatokat egyébként az ötéves megbízási idő lejárta miatt írták ki, az közgazdasági szakközépre június elején. Ide kattintva olvasható a pályázati felhívás.

Aztán augusztus elején nyilvánosságra kerültek az igazgatói kinevezések Hoffmann választott szombathelyi igazgatókat 2013. August 07. 15:38 , és ezek között már nem szerepelt a Horváth Boldizsár Szakközépiskola. Ugyanis érvénytelennek minősítették a pályázatot, és a törvényi lehetősséggel élve Bokor Csaba igazgatóhelyettest bízták meg egy évre az igazgatói feladatokkal.

Az államtitkár a központ

Pontosabban Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár döntött így, az ő joga, hogy az ország minden általános és középiskolájában igazgatókat nevezzen ki, vagy váltson le.

Nézzük az előzményeket. A közgazdasági pályázatára csak Stanglné Pintér Márta jelentkezett, aki 1982 óta dolgozik az iskolában, volt igazgatóhelyettes is, az utóbbi öt évben ő vezette az iskolát. A leadott pályázata nyilvános, itt el is olvasható .

A pályázatokat több szervezet is véleményezi. Így az iskola tantestülete, a szülői szervezetek, a diákönkormányzatok, a megyei kereskedelmi és iparkamara, a pedagógusok szakma felügyelete, vagyis a tankerület is. Stanglnét minden szervezet támogatta. Kivéve a városi közgyűlést.

A politika döntött

Nagyon úgy tűnik, a városi képviselők véleménye volt a leghangsúlyosabb, és ezért nem nevezte ki az államtitkár asszony újabb öt évre az iskola korábbi igazgatóját. Vagyis, politikai döntés született.

És itt meg is indultak a találgatások: vajon miért? Korábban közzétettük már Hoffmann választott szombathelyi igazgatókat 2013. August 07. 15:38 azon információinkat, miszerint Sági Józsefet jövőre nem indítja a Fidesz az önkormányzati választásokon, de valamilyen pozíciót mégis szánnak neki: ez lenne az iskolaigazgatói állás.

Sági szerint tehát mindezen feltételezés felháborító és komolytalan. Egy év múlva lesznek az önkormányzati választások, akkor majd sok minden kiderül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Kádár köpenyéből bújtak elő

Kölcsönös kommunistázás, némi egyetértés, lehetséges surranópálya Ságinak. Rendkívüli szombathelyi közgyűlésen jártunk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra