Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Horvátországba kimenni könnyű, csak hazajönni nehéz

Karantén várhatja az óvatlan nyaralót.

Már védettségi igazolvány sem kell Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi June 18. 11:52 a horvátországi utazáshoz, azaz a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, a magyarok szabadon beutazhatnak az országba. A hazajutáshoz viszont továbbra is szükség van a védettség igazolására, ennek hiányában 10 napos karantén vár a hazaérkezőkre.

Annak ellenére, hogy a horvátok eltörölték a védettségi kártya használatát a beutazásnál, a hatóságok azt javasolják, hogy ha lehetőségünk van, regisztráljunk a horvát konzulátus honlapján, ha déli szomszédainknál nyaralnánk. Az ATV Híradó felhívta a magyar konzuli szolgálat zöld számát, ahol arról érdeklődtek: ha turistaként utazunk Horvátországba, kérhetik-e a védettségi kártyánkat a határon?

Azt válaszolták: „nem kell, tehát magyar állampolgár június 17-e óta gyakorlatilag egy érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel beutazhat, semmire nincs szükség , semmit nem kell igazolni, a védettségi igazolvány az azért kell, mert amikor visszajön Magyarországra, akkor ellenőrzik.”

Viszont akinél nincs ott a védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája az pórul is járhat hazafelé a magyar határon, mert a nyaralás után 10 napra karanténba kell vonulnia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra