Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi

Már nem érdekli őket sem az igazolvány, sem az oltási igazolás.

Horvátország változtatott a beutazási feltételeken, az Európai Unióból érkező utazóktól már nem kérnek sem tesztet, sem a védettséget igazoló egyéb dokumentumot, ha az adott ország megkapta az ECDC zöld besorolását.

A Koronavirus.hr kormányzati portál szerint a zöld országok állampolgárai – és ide tartozik Magyarország is – a koronavírus-járvány előtti állapotnak megfelelően utazhatnak be az országba.

Magyarország is a zöld országok közé került
www.ecdc.europa.eu

Azaz a magyaroknak elég egy személyi igazolvány a határon. (A sárga és vörös országokból érkezőre továbbra is érvényesek a korábbi korlátozások.)

A jogszabály annyi kikötést tartalmaz, hogy a hogy a zöld országokból érkezők belépésének feltétele, hogy nem mutathatják a fertőzés tüneteit, és nem találkozhattak fertőzött személlyel. Hogy ez utóbbit hogyan lehet ellenőrizni, arról nem beszél a dokumentum .

Az országok aktuális besorolását itt lehet ellenőrizni .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra