Hős lett egy Ausztriában élő magyar, aki nekiugrott a bolti rablóknak

Gondolkodás nélkül földre vitte a támadót.

A 32 éves Kovács Attila az ausztriai Schärding egyik áruházának a hátsó bejáratánál beszélgetett az egyik alkalmazottal, amikor segélykiáltásokat hallott az üzletből.

Belépett az eladótérbe, és látta, hogy éppen egy rablás közepére cseppent.

Mint kiderült, egy 17 éves bosnyák és egy 20 éves török állampolgár elhatározták, hogy fegyveres rablást követnek el a szupermarketben. Egyikük símaszkot és bukósisakot viselt, és gázpisztollyal volt felfegyverkezve, másikuk a fejére húzta a pulóvere kapucniját, és száj-orr-védő maszkot viselt.

Kovács Attila
Meinbezirk.at

Este fél hét körül bementek az üzlethelyiségbe, és fegyverrel követelték, hogy az 57 éves pénztáros nyissa ki a pénztárgépet és adja át a készpénzt, de a dolgozó azt műszaki hiba miatt nem tudta megtenni, így az egyik támadó erőszakkal próbálta kitépni.

Ekkor érkezett Kovács Attila, aki nem sokat teketóriázott: egy másik vásárlóval együtt földre vitte a törököt, és ott tartotta, amíg a rendőrség megérkezett. Az akció során kisebb sérüléseket szenvedett.

A 17 éves támadó elmenekült ugyan, de röviddel később a rendőrök a lakcímén letartóztatták.

Igen, gondolkodás nélkül – válaszolta a magyar fiatalember, amikor a meinbezirk.at riportere azt kérdezte, hogy újra megtenné-e.

„Nyolc éve élek Schärdingben, és minden nap az Unimarktba járok. A kérdéses napon éppen a hátsó bejáratnál beszélgettem az igazgatónővel, amikor nem sokkal este 7 óra előtt félelmetes sikolyokat hallottam. Gondolkodás nélkül azonnal az üzlet bejáratához rohantam, és láttam, hogy a két elkövető megfenyegeti az egyik alkalmazottat. Mint mondtam, nem érdekel, hogy megsérültem. Engem csak az érdekelt, hogy a személyzet egyetlen tagja se sérüljön meg“

– idézi a helyi hőssé vált Kovács Attilát az Orf.at .
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló