Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hőszivattyú, napelem és Weöres Sándor: 300 millió forintos felújítást adtak át a szombathelyi Neumann-iskolában

A magyar közoktatásnak nem az iskolák energetikai állapota a legnagyobb problémája, de azért tényleg örülünk.

A közelmúltban Puskás Tivadar polgármester 9 évét értékeltük Gyorsleltár: Puskás Tivadar polgármesterségének legjobb és legrosszabb húzásai 2019. August 22. 07:10 , összeszedve azt az öt-öt dolgot, amit szerintünk legjobban és legrosszabbul csinált.

Az első csoportba tettük azt az örvendetes tényt, hogy az utóbbi években a Szombathely sok közoktatási intézménye újult meg.

És most újabb iskolával gyarapodott a lista.

Neumann János Általános Iskola felújítása
Józing Antal

Csütörtökön délelőtt hivatalosan is átadták a Neumann János Általános Iskola 296 millió forintos energetikai felújítását.

Az eseményen beszédet mondott Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar polgármester és Fodor István, a Szombathelyi Oktatási Központ vezetője, illetve megjelent Balázsy Péter megyei jegyző, a Fidesz polgármesterjelöltje, valamint Illés Károly, a körzet képviselője.

Neumann János Általános Iskola felújítása
Józing Antal

Utóbbit kérdeztük a beruházás részleteiről. Ezek szerint komplett energetikai beruházás történt, az épület teljes homlokzati hőszigetelést kapott, ugyancsak hőszigetelték a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, a radiátorokat, mindezt kiegészítették egy hőszivattyús-napelemes rendszerrel. Ez azt is jelenti, hogy jelentősen csökken széndioxid-kibocsátás is.

Neumann János Általános Iskola felújítása
Józing Antal

Az iskola tanulói egy rövid, de minőségi műsort adtak az eseményen, amelynek fő eleme Weöres Sándor költészete volt – többek között a zseniális „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” sor -, amire aztán a politikusok is reagáltak.

Neumann János Általános Iskola felújítása
Józing Antal

Kiss-Geosits Beatrix iskolaigazgató arról beszélt, hogy az iskola külső megújulása maga után hozza majd a tartalmi és szakmai megújulást. Emlékeztetett, hogy a városban ebben az iskolában volt először angoloktatás, amit tovább szeretnének fejleszteni, ahogy az iskola környezetvédelem iránti elkötelezettségét is.

Ez utóbbival kapcsolatos az „Ültess fát és olvass alatta” projekt, amelynek részeként a vendégeket meghívták egy faültetésre.

Neumann János Általános Iskola felújítása
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

Így lehetőség volt megszemlélni a felújított iskola udvarra néző részeit is.

A beszédekből valahogy kimaradt, így mi tesszük hozzá, hogy az iskola felújítását az Európai Unió finanszírozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra