Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hova mennek a karneváli istenszobrok a körforgalmakból?

Sorra búcsúzhatnak el az autósok a körforgalmi istenszobroktól. Önnek hiányoznak majd? Szavazzon!

A mai nap folyamán több szombathelyi körforgalomnál megjelent egy darus autó és lebontották a karneváli istenszobrokat. Emlékeztetőül: a Savaria Karnevál különféle helyszínein kiállított szobrok a 2011-es nagy rendezvény után a szombathelyi körforgalmakban állították ki. Ezekkel többször gond is volt, a szél ki-kimozdította őket helyükről, volt amelyiket le is döntött Két áldozata van a szélnek (Frissítve) 2012. February 16. 10:49 , így meg kellett erősíteni a rögzítésüket Megkötözték Bacchust 2012. June 13. 14:44 . A 2012-ben is a helyi autósok körözését felügyelték az istenek, egészen a mai napig. Megkérdeztük, hogy miért gyűjtik be, s mi lesz a szobrok sorsa.

Karneváli szobrok bontása - Március 15. tér
Szoborbontás a Március 15. téren - Fotó: Jánosa Dávid Péter
Jánosa Dávid Péter

Mérei Tamás kérdésünkre elmondta, hogy a városvezetés döntése értelmében szerelik le a szobrokat, amelyek ezentúl a Történelmi Témaparkban lesznek kiállítva, ott mindenki számára megtekinthetők nyitva tartási időben. A döntés csak a kisebb méretű isten szobrokra vonatkozik, a Vesta templom (körforgalomban látható) és a Diadalív (Zanati úti körforgalomban látható) továbbra is maradhat. Ez utóbbi heteken belül visszakerül a város széli helyszínre, s Mérei Tamás reméli, hogy sikerül majd a kivilágítását is megoldani.

Leszerelték a körforgalmak istenszobrait
Bacchus már nincs talpon - Fotó: Bonyhádi Zoltán
BZ

A városvezetéstől hivatalos közlemény még nem érkezett, viszont vélhetően az előző évi, szobrok rögzítésével előforduló problémák miatt döntöttek így, mielőtt a szobrok döntenének ismét úgy, hogy a szél miatt fejest ugorjanak Két áldozata van a szélnek (Frissítve) 2012. February 16. 10:49 az oszlopokról.

Bontják az istenszobrokat a szombathelyi körforgalmakban
Utazás az új helyre - Fotó: Horváth Balázs
Horváth Balázs

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megkötözték Bacchust

Kifeszített drótokkal rögzítették az egyik szombathelyi körforgalomban álló istenszobrot. Korábban több szobor is ledőlt már.

Két áldozata van a szélnek (Frissítve)

Már a Söptei úti körforgalomban felállított istenszobor sem áll, a 11-es Huszár úti Apolló fejreállása után elvitték. Megnéztük, mi van a többiekkel.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra