Hozzá kell szoknunk a szaharai hangulathoz

Szerdán megint szaharai port hoz a szél.

Újabb adag szaharai por érkezhet a térségbe - írja az időkép.hu. Saras esőtől most nem kell tartanunk, mivel nem lesz eső, de a por várhatóan szerdán eléri az országot. A nagyobb mennyiség szűkebb környezetünket, elsősorban a délnyugati-nyugati országrészt éri majd.

A por jelenleg egy, a középpontjával Portugáliától nyugatra elhelyezkedő ciklon előterében áramlik a Földközi-tenger térségének irányába.

Forrás: időkép.hu

Legutóbb húsvétkor érte Úgy néz ki, hozzá kell szoknunk a szaharai porhoz April 03. 09:31 hazánkat a szaharai sivatagból származó por, tavaly június közepén Van egy rossz hírünk: szaharai por jön 2023. June 20. 12:44 , tavalyelőtt augusztusban érkezett meg a por.

Tavalyelőtt tavasszal saras eső is esett Nem fogunk annyira örülni az esőnek, mint gondoljuk 2022. August 19. 11:55 , nem sokkal korábban álhír is elterjedt Videó: Álhírrel rémisztgetik egymást emberek - szaharai por miatt esett sáros eső, nem felrobbant erőmű miatt 2022. March 16. 14:55 , pedig már akkor is a szaharai homok lepte be a környéket.

2022-ben a Semmelweis Egyetem szakértői arra figyelmeztettek A Semmelweis Egyetem figyelmeztet: ismeretlen kórokozók jelenhetnek meg 2022. August 24. 11:14 , hogy a porral a térségünkben ismeretlen kórokozók jelenhetnek meg, amelyek ellen nincs védettségünk.

A gombaspórák, baktériumok és vírusok megtapadnak a poron, és a tüdőbe jutva gyulladást, allergiás reakciót vagy fertőzést okozhatnak. Felbukkanásuk gyakorisága az időjárási szélsőségek, például porviharok számával párhuzamosan nő, s földrajzi eredetüktől függően a szervezet teljesen új egészségügyi kihívásokkal találkozhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás