Légifelvételek a szemenyei tűzről - Ötezer négyzetméteren égett a műanyaghulladék

Még nyolcszáz négyzetméteren ég a hulladék.

Kilenc vízsugárral oltották hétfőre virradóra a tüzet Szemenye község határában egy műanyag hulladékot feldolgozó üzemben.

Egy hulladékfeldolgozóban keletkezett tűz Szemenye közelében Fotó: 112Press
TM/Nyugat.hu

A Katasztrófavédelem tájékoztatása Hatalmas tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó üzemben Szemenyén 2023. October 23. 06:50 alapján ötezer négyzetméternyi területen égett a négy-öt méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

A tűzoltók eltörpülnek a lángok mellett Fotó: 112Press
TM/Nyugat.hu

A tűzoltás irányítását átvette a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattól.

Négy vármegye tűzoltói érkeztek a helyszínre Fotó: 112Press
TM/Nyugat.hu

A művelethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról is indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket.

Egy hulladékfeldolgozóban keletkezett tűz Szemenye közelében Fotó: 112Press
TM/Nyugat.hu

Győrből útnak indítottak az oltáshoz szükséges por-hab konténert. A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistől eltérő értékeket Kám településen, és szaghatást sem tapasztaltak.

Egy hulladékfeldolgozóban keletkezett tűz Szemenye közelében Fotó: 112Press
TM/Nyugat.hu

A mobil labor a környező településeken is méréseket végzett.

Frissítés

Még nyolcszáz négyzetméteren ég a hulladék Szemenyénél

A korábbinál kisebb területen, mintegy nyolcszáz négyzetméteren ég az a tűz, amely hétfőre virradó éjszaka ütött ki a Vas vármegyei Szemenye határában, a 8-as főút mellett, egy műanyag hulladékokat feldolgozó telepen. Bálákban, négy-öt méter magasra felhalmozott hulladék gyulladt meg. A sárvári, a körmendi, a szombathelyi, a zalaegerszegi, az ajkai és a győri hivatásos, valamint a kámi önkéntes tűzoltók a Vas vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellet oltják a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik - írta a katasztrófavédelem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló