Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi képviselők többsége nem mérte fel, milyen gyorsan kellene üríteni a köztéri kukákat

Hiba kérte őket erre a SZOVA, a cég szerette volna az igényekhez igazítani a rendszert.

Négy körzet képviselője küldte meg a körzetébe tartozó közterületi hulladékgyűjtő edények ürítésével kapcsolatos módosítási igényét, három körzet képviselője érdeklődött, egyeztetett a körzetét érintő kérdésben, azonban a többi körzet képviselője ez idáig nem jelezte módosítási igényét a szolgáltató felé - derül ki csütörtöki közgyűlésre készült anyagból.

Képeink szeptemberben készültek
Mészáros D. Zsolt

A történet még a választások előtt kezdődött. Olvasónk panaszára néztünk körbe a városban, levelében azt írta, időnként csordultig teli vannak a köztéri hulladékgyűjtők, és sokszor már a környékük is szemetes. Körutunk olvasónkat igazolta, cikkünk szeptember 21-én meg is jelent Csordultig vannak időnként a köztéri hulladékgyűjtők Szombathelyen 2019. September 21. 07:03 .

Képeink szeptemberben készültek
Mészáros D. Zsolt

A szeptember 26-i közgyűlés határozatának eleget téve, a polgármester intézkedésre kérte fel a SZOVÁ-t, a cég pedig megkereste az önkormányzati képviselőket, hogy velük egyeztetve felmérjék az egyes körzetek közterületi hulladékgyűjtőinek ürítésével kapcsolatos igényeket.

Képeink szeptemberben készültek
Mészáros D. Zsolt

Mint feljebb írtuk, ez nem sikerült, mert a képviselők többsége nem reagált a SZOVA kérésére. Azt nem írja az anyag, hogy az előző ciklus képviselőiről, vagy az október 13-án megválasztott új képviselőkről van-e szó.

Így a közgyűlés csak januárban tudj tárgyalni az ügyet, addig marad a jelenlegi ürítési rendszer, és valószínűsíthető, hogy marad a csordultig teli kukák látványa is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra