Czeglédy Csaba adókedvezményt adna a hűséges Vas megyei falvaknak

A képviselőjelölt alapvetően személyi jövedelemadó-kedvezményben gondolkodik.

"Legyünk büszkék hűséges Vas megyei falvainkra! Az elmúlt hónapokban a településeken járva sok helybelivel beszélgettem erről a témáról is, és az a meggyőződésem alakult ki, hogy ezen hűséges településen élők ne csak erkölcsi elismerést és kitüntető címeket, hanem örökös adókedvezményeket kapjanak a Magyar Államtól" - írta hosszú Facebook-posztjában Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő, az ellenzék közös vasi 1-es választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Czeglédy annak kapcsán posztolt, hogy száz éve született meg a trianoni békediktátum, ami több Vas megyei falut is Ausztriának ítélt. Több falu, így Narda, Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő, Pornóapáti, Szentpéterfa és Ólmod azonban ezt nem hagyta annyiban, és az erőteljes tiltakozás eredményeként 1923-ban visszatértek Magyarországhoz. Ezek a falvak később megkapták a leghűségesebb falu címet.

Emléktábla Szentpéterfán
Mészáros Zsolt

Felhívtuk Czeglédyt, azt kérdezve, milyen adókedvezményre gondolt a posztban. A képviselőjelölt azt mondta, bízik abban, hogy a választókerület lakóinak bizalmából jogalkotási lehetősége lesz. Alapvetően személyi jövedelemadó-kedvezményben gondolkodik.

Elképzelése szerint a kedvezményt a helyben élő leszármazottai kapnák, illetve azok, akik vállalják, hogy életvitelszerűen a leghűségesebb falvak egyikében élnek meghatározott ideig. Czeglédy hozzátette, aki önhibájából korábban elköltözik, annak vissza kellene fizetnie az igénybe vett kedvezmény összegét.

A képviselőjelölt szerint a leghűségesebb falvak erkölcsi megbecsülésével és kitüntető címeivel tele van a padlás, itt az ideje, hogy valós megbecsülést kapjanak. Úgy véli, ezzel a kedvezménnyel a jelenleg 700-800 éves települések fennmaradását hosszú időre biztosítani lehet.

Utánanéztünk, a kedvezmény mintegy 3000 embert érintene, ennyi lakosa van jelenleg a Vas megyei leghűségesebb falvaknak összesen.

Az ügy érdekessége, hogy úgy tűnik, a DK-s Czeglédy Csaba jobbról előzi a Fideszt, hiszen a kormánypárti politikusok a leghűségesebb falvak esetében megelégedtek a politikai szólamokkal és jelszavakkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet