„Kimentem a húsvéti vásárra és újra kisgyerek akartam lenni”

A szombathelyi Főtérre egy kis vidámpark is költözött.

A szombathelyi Fő tér gyerekkacajoktól hangos most, két év kihagyás után ugyanis megnyílt a húsvéti vásár. Nemény András ki is tért köszöntőbeszédében arra, hogy milyen fontos, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, hiszen akkor a szülők is jól fogják. Ráadásul közben jó ízűeket ehetnek, ihatnak.

Húsvéti vásár megnyitó
Nemény András hivatalosan is megnyitotta a vásárt. | Kattints még több képért!
lutorkatalin

Természetesen a jó ízeknek mi is utánajártunk egy kicsit, hiszen csak így tudunk igazi átéléssel mesélni a húsvéti vásár ínyencségeiről.

Húsvéti vásár megnyitó
lutorkatalin

A kedvenc food truckjaim egyből kiszúrom, kérek is egy finom pitába csomagolt csodát. Hasábburgonya, tépett hús, zöldségek és isteni finom öntet fogad az első harapásnál.

Alapvetően mindig furcsaságnak találom, hogy tésztában burgonya legyen, de olykor érdemes kivételt tenni - ez semmihez sem fogható. Igen, az árakon az ember kicsit húzza a száját, hiszen ennyiből már két fogásos menüt ehetnénk bárhol, de ugye a kivétel.

Húsvéti vásár megnyitó
lutorkatalin

A sósra úgy döntök, érdemes valami édeset is enni, vacillálok is nagyon a churros és a jól ismert kürtőskalács között. Végül egy hatalmas kakaós kürtőst kapok a hónom alá.

Azért a langallóra rápillantottam a kettő között, de hát az embernek mégiscsak egy gyomra van. Egy biztos, igaz, amit polgármester mondott, jókat enni lehet. De egy kétgyermekes családnak ez már egy bőséges költekezés.

Húsvéti vásár megnyitó
lutorkatalin

A kézműves termékeket is érdemes megcsodálni, sőt ha még nincs otthon kész a húsvéti dekoráció, innen igazán érdemes a tojásfához válogatni: szebbnél szebb alkotások kaphatók. A húsvéti asztalra pedig nem csak kisnyuszikát, koszorúkat, de akár a húsvéti sonkát is beszerezhetjük.

Húsvéti vásár megnyitó
lutorkatalin

A gyermekek számára lekerített rész egy igazi kis vidámpark – ringlissel, ugrálóvárral, kisvasúttal. A legnagyobb tömeg itt volt a vásár megnyitója alatt. Őszintén irigykedtem, a szőnyeggel borított területen még én is szívesen szaladgáltam volna zokniban a csúszdás ugrálóvárról le és vissza.

Húsvéti vásár megnyitó
lutorkatalin

A gyerekek jókedvű játékához elsőként Doma Bence zenélt, majd a Háklár banda, később pedig a Koprive is színpadra áll.

Húsvéti vásár megnyitó
Kattints még több képért!
lutorkatalin

A részletes program itt megtalálható. Itt a szombathelyi húsvéti vásár teljes programja! 2022. April 07. 16:00

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely