Lakóparkká alakul át a volt szombathelyi huszárlaktanya

A területet árverésen adták el, először le kell bontani a régi épületeket.

A területre vonatkozó rendezési terv lakásépítési hasznosítást tesz lehetővé. Ez tudva lévő volt a pályázat kiírásakor, ezért ebben a tudatban pályáztunk, és ez szerepel a jövőbeni terveinkben is - írta lapunk kérdésére a Vasi Inter Opus Kft.

Az eladott területet kékkel jelöltük.
Forrás: szombathely.hu

A volt szombathelyi huszárlaktanya területének közel 10 hektáros hátsó részét tavaly hirdette meg eladásra 660 millióért eladó a volt szombathelyi huszárlaktanya nagy része 2022. October 26. 18:56 a városi közgyűlés. A döntés komoly politikai vitát eredményezett, a fideszes képviselők szerint a bruttó 838 millió 200 ezer forintos (nettó 660 millió) meghirdetett ár túl alacsony az ingatlan értékéhez képest.

Két vevő jelentkezett, a Vasi Inter Opus Kft. és a zalai Kozma Épületgépészeti Kivitelező és Szolgáltató Kft. A nyilvános licitre december 15-én került sor a szombathelyi városházán, amit végül a szombathelyi vállalkozás nyert meg Kikiáltási ár felett talált vevőre a szombathelyi huszár laktanya hátsó része 2022. December 15. 11:46 . A licit bruttó 25 millió 146 ezer forinttal vitte feljebb az árat, így a vételár bruttó 863 millió 346 ezer forint lett.

A területen álló épületeket le kell bontani
Pataki Gergely

A pályázat kiírásánál az önkormányzat meghatározta, hogy a nyertesnek a szerződéskötéstől számított 90 napon belül el kell bontania az épületeket, majd

12 hónapon belül ki kell alakítania a telkeket.

Az önkormányzat vállalta, hogy a vételárból 160 millióból megépít egy, területen átvezető közutat, az ehhez szükséges területet a vállalkozás ingyen adja vissza a város tulajdonába.

A Vasi Inter Opus Kft.-től megtudtuk, hogy

egyelőre az adásvételi szerződés hatályba lépését várják.

Ha a szerződés értelmében birtokba vehetik a területet, akkor először az épületeket kell lebontaniuk. Ha ezzel készen vannak, akkor az önkormányzat megépíti az átvezető közutat.

Hozzátették, hogy a pályázati kiírásban nem szerepelt konkrét beépítési tervcsomag összeállítása, így azzal még nem szolgálhatnak.

Megjegyezték, hogy a beruházás elindításáig sok hónapnyi teendő van még hátra.

Tehát hamarosan kezdődik a volt huszárlaktanya hátsó, régi épületeinek a lebontása, majd utána készíti el a beépítési terveket az új tulajdonos. Az már biztos, hogy lakóházak épülnek a területen.

Melyik épületeket is bontják le?

Cikkünk alá több olyan komment is érkezett, miszerint a képeken nem a lebontásra ítélt épületek vannak. Ez igaz is lehet, a területre korábban is nehézkes volt engedéllyel bemenni, most pedig már magánterületnek számít.

De úgy gondoltuk, hogy a cikkben szereplő térképen világosan látszik, a laktanya melyik részéről van szó. A képeket amúgy illusztrációnak szántuk, úgy gondoltuk, az állapotuk önmagáért beszél.

Most kicseréltük a képeket, de ezek is régebben készültek, bízunk abban, ezek már tényleg a megvásárolt területen állnak.

Szilágyi József
a cikk szerzője, a "tanulatlan, félrevezető újságíró"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet