660 millióért eladó a volt szombathelyi huszárlaktanya nagy része

Lakásokat, parkot lehet kialakítani itt, de elég szigorúak a szabályok. A főépület viszont nem eladó.

Újra eladó a szombathelyi 11-es huszár úton lévő egykori huszárlaktanya, ahol sokáig szovjet katonák állomásoztak - derül ki a csütörtöki városi közgyűlésre készült anyagból.

Az ingatlan főépülete nincs benne az ajánlatban, az jelenleg is az Apáczai-Csere János Alapítvány kezelésében van. Itt működik Így néz ki most a 11-es Huszár úti laktanya - körbejártuk 2016. February 21. 08:24 az egyik Waldorf-iskola, és itt található a Fidesz helyi központjának számító Hende-birodalom épült ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában 2017. November 16. 17:39 Őrvidékház is, ahol idén tavasszal kampányközpontot Fidesz-kampányközpont a szombathelyi huszárlaktanyában 2022. March 31. 09:09 működtettek. Egy ideig itt volt Hende Csaba országgyűlési képviselői irodája Bezárt Hende Csaba szombathelyi, belvárosi irodája 2022. May 06. 11:00 is.

A most eladásra kijelölt rész a volt laktanya hátsó részén helyezkedik el:

Az eladásra kijelölt terület kékkel
Forrás: szombathely.hu

Korábban rengeteg hasznosítási terv született Digitális fellegvár a lerobbant 11-es Huszárlaktanyából? 2013. February 28. 15:46 a leromlott állagú ingatlanra, még a milánói világkiállításra készült sámándobot Szombathelyen építik fel újra a milánói expo magyar pavilonját 2014. April 04. 22:03 is ide akarták hozni egy időben. De gátat szabott az, hogy műemléki védettség alatt álltak az épületek. 2017-ben aztán megszűnt az épületek védettsége, de maga a terület műemléki környezet maradt.

A romos épületek bonthatóvá váltak, így a terület hátsó részére készülhetett egy tanulmányterv Lakóházakat, parkot, közösségi teret terveznek a volt szombathelyi huszárlaktanya területére 2018. December 13. 17:32 , amit 2018-ban a közgyűlés el is fogadott. Ez a terv azt tartalmazta, hogy a hátsó részen lebontják a rossz állapotú épületeket és nagy részére lakóházakat építenek. Köztük parkkal, utakkal, szabadtéri sportpályákkal és persze parkolókkal. De lenne itt egy vásárterület és csarnok is, szóval, igazi nyüzsgést képzeltek el a tanulmány készítői.

Az épületeket le kell bontani
Szendiszűcs István

2021-ben aztán változott a helyi rendezési terv, a területet egységes szabályozás alá vonták, nagyvárosias besorolást kapott, de megnövelték a zöldterület minimális méretét is.

Az ingatlant így nettó 660 millió forintért hirdetik meg. A pályázónak vállalnia kell, hogy az épületeket a szerződéskötéstől számított 90 napon belül elbontja, 12 hónapon belül kialakítja a telkeket, ezekből a közúthoz szükséges ingatlanokat ingyen átadja az önkormányzatnak. Az önkormányzat pedig a vételárból félretett 160 millió forintból finanszírozza a közút megépítését.

A pályázat kiírásáról csütörtökön döntenek a képviselők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet