Ideje emelni a családi pótlékot – mondja az LMP

Azt is kérik továbbá a kormánytól, hogy végre ratifikálja az isztambuli egyezményt.

Emelje meg a kormány a családi pótlékot – kérte az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina emlékeztetett, a családi pótlék összege tíz éve nem emelkedett, ráadásul az egyszülős családok alig több mint ezer forinttal kapnak többet a kétszülősöknél, pedig nekik komoly nehézségeik vannak, ezért emelni kell a juttatást.

Azt is kérik továbbá a kormánytól, hogy végre ratifikálja az isztambuli egyezményt a kapcsolaton és családon belüli erőszak elleni fellépés részeként – mondta az ellenzéki politikus.

Hohn Krisztina végül azt is szorgalmazta, hogy a kormány ismerje el az élettársakat is családként.

Különösen fontos lenne ez örökbefogadás esetén, jelenleg ugyanis az élettársi kapcsolatban élők egyedülállónak számítanak, ha örökbefogadást kezdeményeznek, és emiatt hátrányból indulnak – hívta fel a figyelmet az LMP szakszóvivője.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek