Idén is jótékonykodik a karácsonyi időszakban a Mészáros Csoport

160 millió forint értékű adományt osztanak szét a nélkülöző családok és egyedülálló idősek között.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány a karácsonyi időszakban - közölte Tóth Krisztina, az alapítvány főtitkára hétfőn sajtótájékoztatón.

Az immáron negyedik alkalommal megvalósuló év végi karitatív esemény során minden eddiginél több, csaknem 160 millió forint összértékű adomány kerül kiosztásra a rászorulók között, a csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze az önkéntes munkavállalók. Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek. Az élelmiszercsomagok az előző évekhez képest nemcsak nagyobb értékűek, több terméket is tartalmaznak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Mészáros Csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói önkéntes munka keretében állították össze az élelmiszercsomagokat. Az akció sikeréhez a cégcsoport csaknem 100 munkavállalója csatlakozott.

Mészáros Lőrinc az önkéntes akcióban részt vevő munkavállalóknak és az eseményen résztvevőknek küldött üzenetében emlékeztetett: "Tisztában voltunk vele 2020-ban, hogy a válságok leginkább a rászorulókat sújtják. De azt nem tudhattuk, hogy a rákövetkező évek újabb és újabb megpróbáltatások elé állítanak mindannyiunkat. Pandémia, infláció, energiaválság a szomszédunkban dúló háború miatt. A Mészáros Csoport a kezdeti 50 millió forintos összeget a rá következő évben is biztosította, majd amikor a szükség ezt kívánta, duplájára emelte, idénre pedig megháromszorozta az élelmiszeradomány értékét, amely így már a 160 millió forintot is meghaladja. Kezdeményezésünk legfőbb értékét mégis abban látom, hogy a vállalatcsoportunk minden tagja - a felsővezetőktől az irodai dolgozókon át a kétkezi munkásokig - tevőlegesen is magáénak érzi társadalmi felelősségvállalásunkat" - fogalmazott Mészáros Lőrinc.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet