Idén nagyon megcsappant a házasodási kedv Magyarországon (Vas megyében alig)

2021-hez képest országszerte 6,5 százalékkal csökkent az idei év első felében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022 első félévére vonatkozó statisztikája szerint idén országosan 6,5 százalékkal kevesebb házasságkötés történt, mint 2021 első félévében. Csaknem harmincezer házasságot kötöttek, ebből 4706-ot a fővárosban regisztráltak – írja az Átlátszó.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Növekedést csupán Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Baranya megyében mértek, az ország többi részén mindenhol csökkent a házasodási kedv. A legnagyobb mértékben Fejér megyében – 16 százalékkal –, de 10 százalék körüli visszaesés volt Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is.

Persze 2021-ben kiemelkedően magas volt a házasodni vágyó párok aránya: 72 ezer házasságot kötöttek, amire 1986 óta nem volt példa. A házasságkötések száma 2010-ben volt történelmi mélyponton, azóta fokozatos növekedést lehet látni, amit a CSOK és a Babaváró hitel lehetősége is láthatóan megemelt az utóbbi években.

Esküvők Magyarországon
Átlátszó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód