Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy órásra szűkítették a 65 éven felüliek vásárlási idősávját a szombathelyi vásárcsarnokban

A második órában már nincsenek vásárlók a piacon.

Június 13., szombattól reggel 8 és 9 óra között vásárolhatnak a 65 éven felüliek a szombathelyi vásárcsarnokban. Erről pénteken hozott rendeletet Nemény András polgármester.

Az indoklásban azt írják, hogy a tapasztalatok szerint a 65 éven felüliek egy óra alatt lebonyolítják a vásárlást, és a most rendelkezésükre álló második órában gyakorlatilag nincs vásárló a piacon.

Baráth Noémi

A járványhelyzet miatt még márciusban vezették be az idősek idősávját, az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban 9 és 12 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak, az idősek az idősávon kívül nem mehetnek be ezekbe az üzletekbe. Ez most sem változott, mivel kormányrendelet írja elő.

A vásárcsarnokban viszont az önkormányzat határozhatja meg a vásárlási rendet, először ott is a 9 és 12 óra közti idősávot vezették be az idősek számára. Április közepén viszont - a tapasztalatok alapján - ezt lecsökkentették két órányi időtartamra Péntektől reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek a szombathelyi piacon 2020. April 14. 16:05 , 9 és 11 óra között.

Most ebből is lecsíptek még egy órát, tehát

április 13-tól reggel 8 és 9 óra között vásárolhatnak a 65 éven felüliek a szombathelyi vásárcsarnokban.

Ebbe az idősávban továbbra is érvényes, hogy egy időben maximum 100 vásárló tartózkodhat a vásárcsarnokban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra