Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Péntektől reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak a 65 év felettiek a szombathelyi piacon

Nemény András polgármester újabb intézkedéseket hozott. Több parkolót is zárva tartanak a városban.

Húsvét hétfőn éjfélkor érvényét veszítették az ünnepekre hozott korlátozó intézkedések Nemény András: Szigorú korlátozások a Csónakázó-tónál és a Sportligetnél 2020. April 10. 14:33 , Orbán Viktor miniszterelnök eddig adott erre lehetőséget Orbán Viktor: határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást 2020. April 09. 16:48 a polgármestereknek.

A szombathelyi városháza közleménye szerint viszont Nemény Andrés, Szombathely polgármestere több korlátozásról döntött, olyanokról, amelyek nem tartoznak az átmeneti szigorító intézkedéseket biztosító kormányrendelet hatálya alá.

A szombathelyi polgármester elrendelte, hogy

április 17-től a Szombathelyi Vásárcsarnok területén reggel 8 és délelőtt 10 óra körül kizárólag a 65 év felettiek vásárolhatnak.

A közlemény szerint erre a vásárcsarnok, a kereskedők és a vásárlók visszajelzései miatt van szükség.

A polgármester azt is elrendelte, hogy

továbbra is zárva vannak az alábbi parkolók:

 • Fedett Uszoda és Termálfürdő parkolója
 • Emlékmű alatti parkoló
 • Csónakázótóval szembeni hotel melletti füves rész
 • Csónakázótó nagyparkoló (Bartók Béla krt. és Kenderesi út által határolt parkoló)
 • a tó körüli vendéglátó egységek melletti parkolók
 • a sportliget parkolója
 • parkerdő parkolója.
 • A városháza azt is közölte, hogy

  egy, a szabadnapi (szombati) menetrenden alapuló speciális menetrendet fogunk bevezetni Szombathely helyi autóbusz-közlekedésében április 17-e (péntek) üzemkezdettől a veszélyhelyzet megszüntetéséig.

  A menetrendi megoldás részletei elérhetőek lesznek a szombathely.hu , a savariaforum.hu oldalakon, illetve a Savaria Fórum április 18-i számában is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra