Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így kerüli meg Kőszeget és Kőszegfalvát az új M87-es

Egyre több a részlet, most már csak az építeni kellene.

Lapunk az utóbbi időben többször foglalkozott az M87-es út aktuális helyzetével.

Ez az a bizonyos gyorsforgalmi út, amely majd Szombathely és Kőszeg között épül, és nemcsak a két várost köti össze, de közvetlen és gyors kapcsolatot teremt az osztrák fővárossal is.

Legutóbbi komolyabb hírünk Ismét bejelentették a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út építését 2020. July 07. 11:30 – még tavaly nyáron - arról szólt, hogy megvan az útnak a tervezője.

Hogy időközben történt is valami, arra abból tudunk következtetni, hogy Kőszeg város Facebook-oldalán közzétették a M87 gyorsforgalmi út Kőszegi szakaszának aktuális terveit.

Facebook/

„Az út nyomvonalát Kőszegfalva szélső épületéhez mérten az egy évvel ezelőtti állapothoz képest több, mint 150 méterrel sikerült távolítanunk, így az 370 méterrel kerüli el az Erdészház utcát” – írja kommentárjában Básthy Béla polgármester.

A térképeken jól nyomon lehet követni a tervezett nyomvonal részleteit.

Facebook/

Ami az M87-es ütemezését illeti: a tervek az idén készülnek el. Ez után választják majd ki a kivitelezőt, majd indul el a konkrét építkezés. A részletekről itt olvashat Ismét bejelentették a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út építését 2020. July 07. 11:30 .

A M87-es teljes nyomvonala
Forrás: NIF Zrt.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra