Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ismét bejelentették a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út építését

Most éppen azt, hogy megvan, ki tervezheti az utat 600 millió forintért. De legalább mozog valami.

Lapunk rendszeresen foglalkozik a térségünkbe tervezett gyorsforgalmi utakkal, illetve a megvalósítás fázisaival.

Ezek között van a Szombathelyt és Kőszeget összekötő gyorsforgalmi út is.

Az úgynevezett M87-es új nyomvonalon épül majd, Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 a szombathelyi északi elkerülő úttól indul, a mostani 87-es úttal párhuzamosan, attól néhány kilométerre keletre fut, megkerüli Kőszeget és a határon csatlakozik az osztrákok B61a nevű útjához, illetve ezzel a S31-es gyorsforgalmihoz.

Az M87 elkészülte után tehát Szombathelyről Bécset közvetlenül, gyorsforgalmi úton lehet majd elérni.

NIF

Csakhogy ez még némileg odébb van.

Az út építésének mostani – sokadik – bejelentése annak apropóján történt, hogy győztest hirdettek az M87-es tervezésével kapcsolatos közbeszerzésben.

Ezek szerint a 18,7 kilométer hosszú szakasz tervezését a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. és a Pannonway Építő Kft. nyerte, akik 596 millió forintért (+áfa) vállalták a munkát.

A honlapokon feltüntetett referenciák alapján mindkét cég tapasztalt gyorsforgalmi út tervezőnek számít.

A mostani munkáknak két része van: a Söptei úti csomóponttól a Kőszeg Centrum csomópontig a 2x2 sávos gyorsforgalmi út tervezése (110 km/óra), illetve az azt követő 2x1 sávos, 4,7 kilométer hosszú szakasz Kőszeg északi csomópontig (90-110 km/óra).

Az útszakasz műszaki részleteiről és egyéb vonatkozásairól itt olvashat, Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 a hozzá kapcsolódó új szombathelyi körgyűrűszakaszról ez év januárjában írtunk. Indul az új szombathelyi körgyűrű-szakasz terveztetése 2020. January 03. 08:17

A NIF-től még korábban kapott információk Már a magyar oldalon is (majdnem) dolgoznak az S31 és a 87-es út összeköttetésén 2019. January 14. 07:35 alapján a tervek a legjobb esetben is 2021-re készülhetnek el, ezután kerül sor a kivitelező kiválasztására, és majd utána magára az építkezésre.

Hogy ez mikor lesz, az egyelőre a jövő homályába vész, de az jó jel, hogy mozgásban vannak a dolgok, és az is, hogy az illetékeseknek eddig sikerült tartaniuk a korábban bejelentett határidőket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra