Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így szerezték meg a minősítést a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók

A Szajki Tavaknál kellett összetett feladatot megoldaniuk.
Egy feltételezett viharkár utáni vízkár felszámolása és faeltávolítás volt a feladat az önállóan beavatkozásra alkalmas Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete éves minősítő gyakorlatán július 24-én - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem. A gyakorlatot a Szajki-tavaknál tartották. A tűzoltóknak egy feltételezett helyzetet kellett megoldaniuk.
Hosszúpereszteg ÖTE
Nagy esőt követően a Szajki-tavak úgynevezett ötös tavából a felgyülemlett csapadékvizet szivattyú segítségével kellett átemelni egy másik tóba.
Hosszúpereszteg ÖTE
A munkálatot egy kidőlt fa is nehezítette, amit az egységnek először el kellett távolítania.
Hosszúpereszteg ÖTE
A tűzoltók a szivattyúzást megelőzően motoros láncfűrész segítségével a kidőlt fát feldarabolták, majd eltávolították az útból, ezt követően megkezdődhetett a víz átemelése szivattyú segítségével.
Hosszúpereszteg ÖTE
A gyakorlaton felmerült feladatokat az önkéntes tűzoltók magas szakmai tudás birtokában, szakszerűen hajtották végre, ezért a gyakorlat megfelelt minősítést kapott.
Hosszúpereszteg ÖTE
Ennek birtokában az egyesület további egy évre szerezte meg az önállóan beavatkozásra alkalmas minősítést.
Hosszúpereszteg ÖTE
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra