Talán megmentik a Haladást, a Haladás cáfolja, hogy az Illés Akadémia lehet az ára

Illés Béla arra készül, hogy befizeti a tulajdonosi hozzájárulást, és akkor az önkormányzattól is megkapják a 150 millió forintot.

A Haladás levélben cáfolja, hogy az Illés Akadémiáról is tárgyaltak Homlok Zsolttal. Ezt írták:

Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével folytatott tárgyalások alkalmával soha, egyetlen mondat erejéig sem került szóba az Illés Akadémia értékesítése. Csakis kizárólag a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft volt a téma - mondta Illés Béla.


Megbízható információk szerint Illés Béla arra készül, hogy a HVSE elnökségi tagja, Homlok Zsolt segítségével befizeti a Haladás Labdarúgó Kft.-be a tulajdonosi hozzájárulását. Ám ennek ára van.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy - ha a hírek igazak -, Homlok Zsolt megszerzi az Illés Akadémiát, a HVSE-n keresztül Homlok Zsolt tárgyal a Haladás futballklubbal, hogy Illés Béla tulajdonrészét megkapja a Haladás VSE 2019. July 19. 15:30 amúgy is döntő szava lesz a Haladás futballklubban, és így az ő érdekeltségébe kerül a szombathelyi labdarúgás és utánpótlás egy része is.

Illés Béla (jobb szélen) beáldozhatja az akadémiáját
Szilágyi József (telefonos fotó)

A mai, végül elmaradt, de vitákkal tarkított rendkívüli közgyűlés A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés 2019. July 25. 13:52 végén emlékeztetett Puskás Tivadar arra, hogy ha a Haladást működtető cég tulajdonosai befizetik tulajdonosi hozzájárulásukat, akkor az önkormányzat is átutalja a kért 150 millió forint előleget. Különben a csapat nem tud elindulni az NB2-ben Szinte biztos, hogy a Haladás nem indulhat az NB2-ben 2019. July 25. 12:44 .

Illés Bélának mintegy 75 százalékos tulajdonrésze van a Haladásban, így az ő befizetésén múlik minden. Információink szerint ebben segíthet Homlok Zsolt, és csupán az Illés Akadémiát kéri cserébe

Ha valósak az információk, akkor a Haladás maradhat NB2-ben, Illés Bélának minden befolyása megszűnik a csapatnál, nyugodtan távozhat, és Homlok Zsolt lesz a szombathelyi NB-s foci legbefolyásosabb embere.

Csak egyetlen kérdés motoszkál még, ezt a rendkívüli közgyűlés nélkül is meg lehetett volna csinálni. Mi értelme volt akkor a mai, amúgy kudarcba fulladt közgyűlésnek? Mármint azon kívül, hogy megpróbálták az önkormányzatra hárítani a felelősséget a csapat esetleges bukásáért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet