Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ilyen lett Szombathely új honlapja

Nem csak egyszerűsödött a használata, de nekik is lett Jelentem rovatuk.

Az újítás miértjét nem ragozzuk, 2011-ben készült az előző, az interneten négy év meg sok idő. Nagyon sok.

A dizájn nyilván a használhatóság mellett ízlés dolga, első blikkre nem rossz, a cirkoványos címsor betűit leváltotta az egyszerűség, a képeket a nagyobb képek, a funkcióhalmazt pedig az értelmes, egyszerűen használható funkcióhalmaz. Eddig nem rossz.

Az új portál kialakításánál szétválasztották a közigazgatási és az általános (turizmus, sport, kultúra, program) területeket. Az utóbbi a szombathelypont.hu -hoz tartozik, amit a mobil alkalmazással együtt az Agora kezel. Ettől függetlenül a város honlapjáról is elérhető.

Megújult Szombathely honlapja
Keringer Zsolt mutatta be az új honlapot
Bonyhádi Zoltán

A keddi sajtótájékoztatón Puskás Tivadar és Koczka Tibor is nagyörömöztek, de a lényeget Keringer Zsolttól , az Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet osztályvezetőjétől tudtuk meg, aki elmesélte, miket tud az oldal.

Szépítsük együtt Szombathelyt!

Ez leginkább a Nyugat.hu-n is jól ismert Jelentem gombhoz hasonló funkciót jelent . Ha valakinek valami panasza, észrevétele vagy bejelentenivalója van, ezután elég, ha rákattint, nevet és e-mailt megad, dolgokat megír, esetleg fájlt csatol, aztán elküldi a hivatalba. Ott ezt aztán annak rendje és módja szerint a megfelelő helyen kezelik, sőt, az ígéret szerint válaszolnak is.

Azt nem mondták, hogy ha ez működni fog, akkor időben lenyírják-e a füvet a lakótelepeken, de egyrészt ez nem az informatikusok dolga, másrészt majd úgyis leteszteljük.

Karrierlehetőség

Állást keres? Esetleg pályakezdő? A polgármesteri hivatalba közvetlenül lehet majd beküldeni önéletrajzot a karrier felületen. Akár csak egy komoly multinál.

Mindenhol kereső kereső

Mi van, ha nem állást, hanem valami más fontosat keres? Arra is van megoldás, a keresőt úgy alakították ki, hogy a dokumentumok szövegéből is hozzon találatot. Nyilván nem kell fejből tudni közgyűlési határozatokat, elég, ha a megfelelő kereső kifejezést használjuk.

Hivatalos Facebook-oldala lett Szombathelynek

Ami ez .

Persze van más újdonság is, de még nekünk is fel kell fedeznünk. Azt ígérték egyébként, folyamatosan frissülni és újulni fog, hiszen egy honlap attól életképes, ha azt használják is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra