Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indítványozta Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

A mentelmi jog felfüggesztése esetén a büntetőeljárás folytatható.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legfőbb ügyész pénteken indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére - közölte a legfőbb Ügyészség az MTI-vel. Az indítványról a Nemzeti Választási Bizottság határoz.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Legfőbb Ügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát csütörtökön jogerősen nyilván tartásba vették országgyűlési képviselőjelöltként. A képviselőjelöltet a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll.

A Csongrád Megyei Főügyészség ezért Czeglédy Csaba képviselőjelöltként történt jogerős nyilvántartásba vételét követően a nyomozást felfüggesztette, és Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását megszüntette Czeglédy Csabát kiengedték az előzetesből, elhagyta a szegedi börtönt 2018. March 01. 17:59 .

Hozzátették: az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozhatja az NVB elnökénél, Polt Péter ezt pénteken megtette. A mentelmi jog felfüggesztése esetén a büntetőeljárás folytatható.

A mentelmi jog felfüggesztéséről a Nemzeti Választási Bizottság dönt, a döntés ellen nem lehet fellebbezni, az jogerős.

Vagyis döntsön bárhogyan a bizottság Czeglédy mentelmi jogáról, a döntés végleges és megtámadhatatlan.

Az NVB következő ülése ma délután 14 órakor lesz. Akár ma is tárgyalhatják Polt Péter beadványát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés