Úgy megtanult programozni egy év alatt a szombathelyi lány, hogy Európa legjobbjai közé válogatták

Hogyan és miért csöppen bele az informatika világába egy fiatal lány? Erről mesélt most lapunknak Kelemen Anna, aki már egy európai diákolimpiát is megjárt.

Diákolimpián mutatta meg egy szombathelyi bolyais lány, hogy az informatika nem csak a fiúknak való – írtuk Diákolimpián mutatta meg egy szombathelyi bolyais lány, hogy az infó nem csak a fiúknak való 2021. June 22. 21:53 nem is olyan régen. Június 13. és 19. között rendezték meg ugyanis első alkalommal az Európai Lány Informatikai Diákolimpiát, melyen 43 országából összesen 156 középiskolás szállt versenybe online, köztük négy magyar lány.

Kelemen Anna, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium idén érettségizett diákja volt az egyik kiválasztott, aki mindössze egyetlen ponttal maradt le a bronzéremről. Csalódottságra viszont egyáltalán nincs oka, hiszen így is történelmet írt a csapattal.

Ennek kapcsán ültünk le vele beszélgetni egyet. Mesélt természetesen a versenyről és arról, hogy hogyan csöppent bele az informatika világába, valamint megtudtuk a jövőbeli terveit is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video