Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Intelligensebbek azok az emberek, akik reggel nehezen kelnek ki az ágyból

Van egy jó hírünk, ha ma reggel Ön is megküzdött az ébresztőjével.

Egy brit tanulmány, mi más, mutatta ki, hogy azok az emberek, akik reggel tovább szunyálnak az ébresztőjüknél, sokkal kreatívabbak, intelligensebbek és boldogabbak, mint azok, akik az első csörrenésre kiugranak az ágyból. De miért is gondolják ezt?

A tudósok szerint az ébresztőórának szerepe van az evolúciónkban. Nem is olyan régen az emberek akkor feküdtek le, amikor lement a nap, aztán pirkadatkor keltek. Ez viszont az elektromosság elterjedése után felborult, megváltozott az emberiség cirkadián ritmusa Elég tíz évet lehúzni egy gyárban, és egy életen át lehet szedni a gyógyszereket 2017. January 29. 12:21 , ehhez pedig alkalmazkodni kell.

Aki jobban alkalmazkodik, az okosabb

Ehhez az alkalmazkodáshoz pedig hozzátartozik, hogy hogyan bánunk el az ébresztővel. Satoshi Kanazawa és Kaja Perina, brit tudósok szerint azok az emberek, akik reggel leütik a vekkert, sokkal jobban alkalmazkodnak az evolúciós lépéshez, mint azok, akik nem. Ez szerintük az intelligenciával köthető egybe. A másik érvük pedig az, hogy akik tovább alszanak, azok jobban egyensúlyban vannak a testükkel, odafigyelnek magukra, ezért boldogabbak.

Illusztráció
Pixabay.com

A két tudós a southhamptoni egyetemen végezte el a kutatásukat, összesen 1229 ember alvásciklusait vizsgálták. A kutatás végére arra is fény derült, hogy az éjszakai baglyok a fentiek mellett még jobban is keresnek, és sokkal kényelmesebb az életstílusuk is.

Jóból is megárt a sok

A túl sok alvásnak viszont van egy igen nagy hátulütője; azoknak, akik naponta 12, vagy ennél több órát alszanak, sokkal nagyobb az esélyük arra, hogy korábban meghalnak a társaiknál. Szóval mi az arany középút? A tudósok szerint feküdjünk le egy kicsit később, és nyugodtan skippeljünk néhány ébresztés, csak ne essünk át a ló túloldalára.

(via TheIndependent )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra