Ismét sporttörténelmet írt a szombathelyi Sákovics Péter

Ő az egyetlen racketlonos, aki párosban világbajnoki címet tudott szerezni négy kategóriában is.

Az Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Sporttudományi Intézetének mestertanára, Sákovics Péter november 18. és 21. között a páros racketlon világbajnokságon és a cseh nemzetközi bajnokságon egyéniben is a dobogó legfelső fokára állhatott. Előbbivel ismét sporttörténelmet írt – számoltak be az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán.

Mint írják, a vb-t áprilisban elhalasztották és most pótolták Prágában. Sákovics párja ezúttal a szlovák Lubomir Budinsky volt, akivel remekül megértették egymást, és nagyszerű játékkal szerezték meg a 60+-os kategória aranyérmét. Az elődöntőben egy cseh–svájci párost győztek le, majd a döntőben a dán párosnak sem maradt más választása, mint a gratuláció.

Sákovics Péter és Lubomir Budinsky
ELTE SEK

Ezután következett a cseh Open az egyéni számokban, Sákovics pedig meg is nyerte a 60+ kategóriát. Ehhez három győzelemre volt szüksége: egy svájci és két dán játékost legyőzve immár tizenhatodik alkalommal nyerte meg a cseh nemzetközi bajnokságot.

Sákovics Péter győzelmével ismét átírta a racketlon sport történetét. Túl azon, hogy a tizenhatodik világbajnoki címével messze megelőz mindenkit, ő az egyetlen játékos, aki párosban világbajnoki címet tudott szerezni a +45, a +50, a +55 és a +60-as kategóriában is – írják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport