Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ismét telefonálgatnak az unokázós csalók Szombathelyen

Milliós összegeket kérnek az idős emberektől.

Az elmúlt napokban ismeretlen elkövetők vezetékes, valamint mobiltelefonon hívtak fel szombathelyi idős embereket. A telefonálók az idős személy gyermekének, vagy hivatalos személynek – rendőr, mentős, orvos – adták ki magukat és egy meg nem történt balesetről tájékoztatták őket, amelyet a hozzátartozójuk okozott - közölte a Vas megyei rendőrség.

A telefonálók a „probléma” mielőbbi, hatékony megoldása érdekében, a kár megtérítésére milliós nagyságrendű összeg megfizetését – átutalását, illetve személyes átadását – kérték.

Annak érdekében, hogy a sértett ne tudjon másik telefonhívást indítani és őt se tudja elérni senki, arra utasították őket, hogy ne tegyék le a telefont, így folyamatosan szóval tartották a sértetteket.

Police.hu

Mit tehet az áldozattá válás megelőzése érdekében?

 • Minden esetben kérje el a hívó fél telefonszámát és szakítsa meg a beszélgetést!
 • Hívja fel azt a hozzátartozóját, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozott és ellenőrizze a hívás valóságtartalmát!
 • Előfordulhat, hogy a csalók a bűncselekmény elkövetésére előre felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése céljából a rokonra vonatkozó valós információkat is közölnek, ezért idegenek előtt, nyilvános helyen, családi kapcsolatairól, magánügyeiről ne beszéljen! Ezekkel az információkkal a bűnelkövetők visszaélhetnek.
 • ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos

  Tovább az oldalra